- -
UPV
 

Dia del llibre i Setmana 25 d’abril per la Llengua

Dia del llibre i Setmana 25 d’abril per la Llengua

Recitals poètics, presentacions de llibres, un homenatge a Vicent Andrés Estellés…

Hi ha moltes maneres de celebrar el Dia del Llibre. Des de trobades amb autors, exposicions sobre una obra poètica, conferències… fins a parades de llibres i roses. Per aquesta raó, la Biblioteca i el Servei de Promoció i Normalització Lingüística del campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) no han volgut cenyir-se únicament a la data del 23 d'abril, sinó que han programat diverses activitats del 22 al 26 d'abril, durant tota la setmana del llibre i de la llengua.
 
Estellés, selecció bibliogràfica
 
D'una banda, i coincidint amb la commemoració del centenari del naixement de Vicent Andrés Estellés, s'ha organitzat una exposició sobre el poeta de Burjassot. “Estellés, 1924-2024: selecció bibliogràfica” arreplega els materials disponibles a les biblioteques de la UPV sobre Estellés; estudis, obra poètica i més. La mostra “Estellés, 1924-2024: selecció bibliogràfica” estarà oberta al públic, del 22 d'abril al 3 de maig, en el hall de la Biblioteca campus Gandia CRAI. 
 
Recital poètic, micro obert
 
A més, el 23 d'abril, Dia del Llibre, des de les 11.30 hores, tindrà lloc un recital poètic en homenatge a l'escriptor. La comunitat universitària pot participar en aquest micròfon obert llegint un poema o fragment de l'obra d'Estellés. Per a facilitar l’organització, les persones que vulguin recitar han d’enviar un correu electrònic (bib-epsg@upvnet.upv.es) indicant-ne  l'elecció. 
 
I, des de la Delegació d'estudiants del campus de Gandia s'ha organitzat un taller de papiroflèxia, per a aprendre, pas a pas, a realitzar roses de paper. A partir de les 18.00 hores, a la Casa de l'Alumne de Gandia. 
 
Estellés a cau d'orella
 
Per últim, el 25 d'abril, a les 12.30 hores, a la Sala d'exposicions del CRAI, es presentarà el llibre “Vicent Andrés Estellés. La veu d’un poble” de Pau Alabajos, a càrrec del cantautor; una biografia que recorre la infància, joventut i la maduresa del poeta. A la presentació podrem també gaudir de la música de l’autor.
 
Consulta les activitats organitzades en la pàgina web de la Biblioteca campus Gandia CRAI. I no oblides que, en el marc de la setmana del llibre, trobaràs les últimes novetats literàries. Tens moltes recomanacions esperant-te. Presta't un llibre i rebràs un regal especial pel Dia del Llibre.
 
(01/04/2024)



EMAS upv