- -
UPV
 

Cičncia, tecnologia i valors

Cičncia, tecnologia i valors

Saps com has de tractar les dades personals en les recerques?Atribueixes correctament les autories en els articles científics?

La fiabilitat, la integritat, la imparcialitat, la igualtat, la transparència, la responsabilitat i el respecte són els principis bàsics que ha de seguir tota recerca desenvolupada per la UPV i a la UPV.

Els principis ètics que regeixen la bona pràctica científica han de servir de guia especialment a les persones que s'inicien en l'apassionant món de la investigació, i han de recordar-nos que és necessari alçar un pont entre el progrés científic i tecnològic i els valors humans, i que, independentment del context de la recerca, hi ha límits que no s'han de sobrepassar. 

Aquests principis emanen del mateix codi ètic de la UPV, i en aquests es basa la nova Política d'integritat científica i bones pràctiques en investigació

Ciència amb valors

La nova Política d'integritat científica i bones pràctiques en investigació parteix dels valors i principis que inspiren el codi ètic de la UPV per a aplicar-los al context específic de la recerca i, a partir d'aquesta reflexió inicial, la política analitza com ha de dur-se a terme l'organització de la investigació, el seu desenvolupament, la difusió dels resultats i l'avaluació per parells, i recorda les funcions del Comitè d'Ètica en la Investigació a l'hora de vetlar pel seu compliment.

En el document es recull la normativa i les recomanacions per a ajudar al personal investigador de la UPV, entre altres casos, en el tractament de les dades personals en experiments amb participació de persones; en el disseny d’experiments amb animals, o en l’atribució correcta d’autories en articles científics. 

Si investigues a la UPV, et convidem a dedicar un temps a conèixer el marc en què has de desenvolupar la teua recerca a la UPV. 

Política d'integritat científica i bones pràctiques en investigació.

(01/01/2023)



EMAS upv