- -
UPV
 

Universitat Sčnior

Universitat Sčnior

Inaugurat el curs 2022-2023 del programa Universitat Sènior del Campus de Gandia

El programa Universitat Sènior del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha celebrat l'acte d'obertura del nou curs acadèmic 2022-2023. 

La sessió ha estat presidida per la vicerectora d'Art, Ciència, Tecnologia i Societat de la UPV, Salomé Cuesta, acompanyada pel subdirector del campus, Víctor Sánchez. També han participat la coordinadora de la Sènior en la UPV, Ana Muñoz i Eva Mestre, subdirectora d'Alumnat i Innovació Educativa del Campus de Gandia. 

Formació universitària per a majors

El programa formatiu de la Universitat Sènior celebra la seua sisena edició al Campus de Gandia. En marxa des del curs acadèmic 2017-2018, depén del Vicerectorat d'Art, Ciència, Tecnologia i Societat de la UPV i compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.

“La UPV aposta des de fa anys per tindre un programa sènior al Campus de Gandia, igual que als campus de Vera i Alcoi. El programa té un alumnat molt motivat, creixent el seu nombre a poc a poc”, ha apuntat la vicerectora, Salomé Cuesta. 

Dirigida a persones majors de 55 anys, aquesta iniciativa afavoreix un lloc de trobada on compartir una experiència cultural i mantenir l'entusiasme per continuar aprenent.

Per a Eva Mestre, “la Universitat Sènior del Campus de Gandia creix i millora gràcies a la implicació de totes les persones que en formem part: alumnat, docents i la mateixa institució. Enguany tenim al voltant de 80 estudiants. Les places s'han cobert i estem molt contents de la progressió i resposta dels nostres sèniors saforencs”. 

Curs 2022-2023

Com en edicions anteriors, el programa inclou una àmplia i variada oferta formativa. “Saber llegir i entendre una ciutat”, “Una visió crítica de la història de la música”, “La poesia del disseny” o “De la ràdio al pòdcast”, són algunes de les assignatures que s'impartiran aquest curs acadèmic.

Segons Mestre, “el programa recull els principals temes d'interés de l'estudiant. La gran majoria dels cursos estan impartits per docents del Campus de Gandia, que estaran acompanyats per especialistes en els temes que plantegen. També hi ha cursos oferits per personal extern i professionals de prestigi de la comarca que han volgut embarcar-se en aquest projecte”.

El període lectiu de la Universitat Sènior al Campus de Gandia s'iniciarà el 18 d'octubre de 2022 i finalitzarà el 30 de maig de 2023. Les classes s'impartiran a la Sala de Conferències 1 i 4, dimarts i dijous, de 16.30 a 17.30 hores i de 18.00 a 19.00 hores.

(10/10/2022)



EMAS upv