- -
UPV
 

ODS en curt

ODS en curt

Projecció de curtmetratges i lliurament de premis del certamen que promou el coneixement dels Objectius de Desenvolupament Sostenible entre estudiants

Amb la finalitat de promoure el coneixement dels Objectius de Desenvolupament Sostenible entre estudiants d'educació superior, va nàixer ODS en curt. Aquest certamen, de caràcter internacional i impulsat pel Projecte d'Innovació i Millora Educativa Creació de continguts audiovisuals participatius per al canvi social, ha comptat amb el suport de l'Àrea de Cultura del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV). 

Coordinat pel Departament de Comunicació Audiovisual, Documentació i Història de l'Art (DCADHA), ODS en curt fomenta la producció audiovisual enfocada a la sensibilització i conscienciació sobre l'Agenda 2030 posada en marxa per l'Organització de les Nacions Unides. Com ha indicat el professor de la UPV Javier Moral, “l'objectiu principal del certamen era doble: donar a conéixer els ODS a l'estudiantat universitari i promoure el seu activisme social a través de la creació audiovisual”.

Primera edició del certamen internacional ODS en curt

A la convocatòria d'aquesta primera edició, podien concórrer curtmetratges de fins a 20 minuts de durada que tractaren una temàtica relacionada amb qualsevol dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible recollits en l'Agenda 2030. 

Més de 700 treballs s'han presentat. De Colòmbia, la Xina, els Estats Units, l'Índia, Mèxic, Polònia, Turquia, Rússia, Uzbekistan, Veneçuela… “Ha sigut sorprenent l'acolliment que ha tingut el concurs” -ha subratllat Moral- i “la qualitat dels treballs és més que notable, però es va prendre la decisió de seleccionar només aquells que conjuminaren continguts relacionats amb els ODS i la qualitat estètica de l'obra”. 

Per això, després d'un llarg procés de selecció dut a terme per l'equip del certamen -compost per docents i professionals del mitjà cinematogràfic, la cultura i la comunicació- es van seleccionar onze curtmetratges. 

Lliurament de premis al Campus de Gandia

Els guanyadors es coneixeran el dilluns, 10 d'octubre, en un esdeveniment que se celebrarà al Campus de Gandia. D'entre els onze curtmetratges seleccionats s'atorgaran dos premis: el premi del jurat (amb una dotació de 300 euros) i el premi del públic (dotat amb 200 euros). 

Maite Galarza, professora titular de la Universitat de Cuenca (Equador), gestora, activista i investigadora; Rocío Benavent, gestora i productora audiovisual, investigadora en animació; Majo Siscar, periodista especialitzada en conflictes a Amèrica Central i actual responsable del Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València - HUMANS FEST componen el jurat de la primera edició del certamen internacional ODS en curt. 

Recorda que, la projecció dels curtmetratges seleccionats i el lliurament dels premis de la primera edició del certamen internacional ODS en curt tindrà lloc dilluns, 10 d'octubre, a partir de les 12.00 hores, a l'Aula Magna del Campus de Gandia.

(01/10/2022)



EMAS upv