- -
UPV
 

Normativa de Progrés i Permančncia

Normativa de Progrés i Permančncia

La UPV aprova flexibilitzar les condicions de progrés del seu alumnat

Fins al 2020, el curs de la pandèmia, prop de mil estudiants de la Universitat Politècnica de València es veien obligats a abandonar la titulació per falta de rendiment. Era alumnat que no aconseguia alguna de les tres condicions establides en la Normativa de Progrés i Permanència: aprovar almenys 12 crèdits en el primer any universitari; superar el primer curs complet en els primers dos anys d'estada a la UPV; o aprovar a partir del segon curs el 50% dels crèdits dels quals l'alumne estiguera matriculat.

Amb motiu de les circumstàncies excepcionals ocasionades per la COVID-19, i l'adaptació al sistema de docència i avaluació no presencial impost en aquell curs, el Consell de Govern de la UPV va decidir suspendre temporalment els articles d'aquesta normativa que pogueren suposar la desvinculació dels estudis de l'alumnat afectat.

“En dos anys de no aplicació d'aquests requisits, la UPV ha pogut constatar la millora que aquesta flexibilització ha suposat”, indica la vicerectora d'Estudiants i Emprenedoria Esther Gómez. “Per aquest motiu, hem aprovat al Consell de Govern una relaxació definitiva del rigor i una rebaixa de les exigències que la UPV aplicava als seus estudiants i que s'aplicarà ja als alumnes d'aquest curs 2021-2022”.

A canvi, hi haurà un especial seguiment a l'alumnat amb menor rendiment

Com a contrapartida, la UPV impulsarà el Pla Integral d'Acompanyament a l'Estudiant (PIAE+) per a vetlar per l'adequat progrés de cada estudiant. Això significa, entre altres, que es calcularà el rendiment acadèmic de cada alumne –entès com el quocient entre els crèdits superats i els matriculats–, i els qui no superen el llindar del 35% rebran un assessorament individualitzat.

Però, a més, la UPV considerarà més situacions excepcionals com poden ser les circumstàncies personals, socials o econòmiques que poden influir negativament en el rendiment quan l'alumnat recórrega a la Comissió de Permanència i Avaluació per Currículum. I concedirà més matrícules parcials sempre que existisquen motius com l'activitat laboral, la pràctica esportiva d'alt nivell, les necessitats educatives especials, les responsabilitats familiars, les labors de representació estudiantil, la participació en grups de Generació Espontània, qüestions econòmiques…

“Al final, es tracta de conciliar una major flexibilitat per a l'estudiant amb la garantia de la qualitat i eficiència dels ensenyaments que ens marquem a la UPV, de manera que s'obtinga un equilibri entre totes dues necessitats que puga beneficiar a totes les parts”, ha expressat la vicerectora Esther Gómez.

(30/05/2022)



EMAS upv