- -
UPV
 

Acord UPV-APV

Acord UPV-APV

Ampliació de les instal·lacions dedicades a la investigació en el Port de Gandia

La Universitat Politècnica de València (UPV) i l'Autoritat Portuària de València (APV), han signat un conveni per a l'ocupació, per part de la UPV, de béns de domini públic portuari en el Moll Fruiter del Port de Gandia. En concret, dels Magatzems Fruiters 6, 7 i 8. Aquest espai, que compta amb més de 900 m² de superfície, permetrà l'ampliació i millora de les instal·lacions universitàries dedicades a la investigació marina.
 
Com ha declarat el rector de la UPV, José E. Capilla, “la signatura d'aquest acord demostra la voluntat de la Universitat Politècnica de València per ampliar la col·laboració que manté amb l'Autoritat Portuària de València”. A més de “potenciar la docència i investigació que es duu a terme des del Campus de Gandia”. 
 
També en aquest sentit, el president de l’APV, Aurelio Martínez, ha apuntat que el conveni “reforça les relacions amb la UPV i la investigació en l'àmbit marí”. Així mateix, “obri la possibilitat de noves línies d'investigació transversal sobre cetacis”.
 
Instal·lacions dedicades a la investigació marina
 
En l'actualitat, la UPV és titular d'una autorització administrativa, atorgada el maig de 2020, per a l'ocupació dels Magatzems Fruiters 4 i 5. Però havia sol·licitat a l’APV el trasllat als Magatzems Fruiters 6, 7 i 8, davant la necessitat d'ampliar i millorar les instal·lacions de l'Institut d'Investigació per a la Gestió Integrada de les Zones Costaneres (IGIC). 
 
"El Campus de Gandia ja fa anys que mira a la mar, tant en investigació com en docència. El Màster en Avaluació i Seguiment Ambiental d'Ecosistemes Marins i Costaners, el Programa de Doctorat en Ciència i Tecnologia Marina i Costanera, i la proposta d'un Grau en Ciències i Tecnologies de Mar són les titulacions que es beneficiaran d'aquest creixement i millora d'instal·lacions. El Campus de Gandia de la UPV creixerà encara més gràcies a aquest conveni," ha declarat el director, Jesús Alba.
 
Per a l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, aquest conveni “és un primer pas a una interacció amb la ciutat, en benefici de la innovació i la creació d'oportunitats”.
 
Seu de la UTEM
 
Les noves instal·lacions que ocuparà la UPV constituiran la seu de la Unitat Mixta d'Investigació en Tecnologia per a Estudis Marins (UTEM), creada per l'Institut Espanyol d'Oceanografia (IEO) i la UPV. Com ha indicat el seu director, Víctor Espinosa, “amb aquest acord, de huit anys i ampliable a deu, augmentem l'espai del qual disposem destinat a la investigació”. 
 
La UTEM va iniciar la seua activitat l'any 2010, amb la finalitat d'aprofitar les sinergies sorgides a partir dels interessos d'investigació de l'IEO i les capacitats tecnològiques dels grups de la UPV. Des d'ací es desenvolupen plans, projectes i actuacions conjuntes a fi de promoure l'oceanografia, el medi ambient marí i l'ús eficient i sostenible dels recursos pesquers i aqüícoles. 
 
(16/03/2022)



EMAS upv