- -
UPV
 

Mapa O-City

Mapa O-City

86 ciutats de tot el món representades en el mapa O-City

Les conclusions de la trobada del projecte O-City, celebrat en línia aquest mes de juliol i amb seu virtual a la ciutat de València, “són dades molt positives que fan pensar que el món O-City ha vingut per a quedar-se”, ha assegurat el director del projecte, José Marín-Roig. 
 
En aquest moment, 86 ciutats de tot el món “ja han apostat per convertir-se en destinacions turístiques intel·ligents i participatives, geo-posicionant el seu patrimoni en el mapa O-City.org i estimulant la realització de projectes multimèdia, representatius d'aquest patrimoni, a les seues aules”. 
 
L'aplicació del projecte mostra 176 elements de patrimoni i per a ells s'han realitzat altres 76 projectes multimèdia, que inclouen fotografies, vídeos, còmics, podcasts, animacions i infografies. 
 
Sobre el projecte O-City
 
Universitats, escoles de negocis, entitats culturals i incubadores d'empreses de diferents països participen en el projecte O-City, liderat pel Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV).
 
Aquesta iniciativa, emmarcada en el programa Erasmus+ (Aliances per al coneixement) té com a objectius: descobrir, promoure i potenciar el patrimoni cultural, material i immaterial, de les ciutats. 
 
Des del consorci del projecte, format per tretze socis de sis països (Colòmbia, Espanya, Eslovènia, Itàlia, Grècia i Sèrbia), “es continua treballant en el disseny d'un futur sostenible perquè les ciutats del món puguen continuar fent valdre el seu patrimoni natural i cultural en el mapa i fent que els seus ciutadans participen en la configuració de la destinació turística a través de l'educació”.
 
El projecte O-City afronta ara la seua recta final, “es va iniciar en 2019, amb una duració de 3 anys, i conclourà a la fi de 2021”.
 
Trobada O-City 
 
Durant la trobada celebrada aquest mes de juliol, es va presentar la infografia sobre les Falles i el Museu Faller de Gandia. A més, es van realitzar tres accions formatives: la professora del Campus de Gandia de la UPV Mª Asunción Pérez va oferir la xarrada Cyber-jardí: un exemple d'ensenyament per al professorat; el professor Miguel Rebollo, una ponència sobre ludificació en educació i Juan José Ortiz, cofundador i CEO d’Amazing Up, va exposar exemples sobre ludificació en el sector turístic. La reunió va finalitzar amb una visita virtual a la ciutat de València, recentment incorporada a la xarxa de ciutats O-City, a través de la fundació Visit València. 
 
(27/07/2021)



EMAS upv