- -
UPV
 

Índex h

Índex h

Dos docents del Campus de Gandia, entre els investigadors més destacats en l'àrea de telecomunicacions segons l'Índex h

Jaime Lloret i Sandra Sendra, docents del Departament de Comunicacions del Campus de Gandia, es troben entre els investigadors més destacats de tot Espanya, segons el rànquing elaborat pel Grup per a la Difusió de l'Índex h (DIH). 
 
Aquesta classificació -ideada per Jorge Hirsch, de la Universitat de Califòrnia, en 2005 i molt estesa en l’àmbit internacional- mesura la qualitat professional del personal investigador, en funció de la quantitat de cites que han rebut els seus articles científics. De manera que, un investigador té índex h si ha publicat h treballs amb almenys h cites cadascun. 
 
Així mateix, el rànquing, que ha preparat el Grup per a la Difusió de l'Índex h (DIH) a partir de la base de dades sobre publicacions científiques ISI Web of Knowledge, estableix una classificació específica per a cadascuna de les disciplines emmarcades dins de les set àrees de coneixement considerades: biologia, ciències de la salut, ciències de la terra, física, matemàtiques, química i tecnologia, enginyeria i ciències aplicades. L'actual base de dades conté informació sobre 3965 investigadors que treballen a Espanya, dels quals 2403 apareixen en les classificacions de 178 àrees d'investigació.
 
En l'última actualització, realitzada el mes de gener de 2021, el professor Jaime Lloret ha obtingut un 36 d'índex h i ocupa el primer lloc en l'àrea de telecomunicacions, alhora que apareix en un lloc destacat en enginyeria, electricitat i electrònica. “Trobar-se en aquesta posició és un gran reconeixement al treball i dedicació, així com una mostra més del nostre bon fer”, ha afirmat Lloret.
 
Per part seua, la professora Sandra Sendra ha aconseguit un índex h 17, també en telecomunicacions, i se situa en la quarta posició de la taula. Per a Sendra, “aquesta classificació significa que els anys de sacrificis i esforços personals, laborals i familiars comencen a donar els seus fruits i comencen a valorar-se  i, a més, que la nostra investigació resulta molt útil i, sobretot, que agrada a la gent”. 
(16/02/2021)



EMAS upv