- -
UPV
 

Descripció

Descripció del títol

Introducció

L'enginyeria civil proporciona solucions sostenibles als problemes d'integració de les infraestructures amb el medi ambient i la societat. La planificació de les ciutats i els seus serveis, el traçat de xarxes ferroviàries i carreteres, la defensa de les costes i platges, la seguretat enfront de riuades i terratrèmols, el disseny i la construcció de ponts, túnels, preses i ports o la gestió integrada de projectes i obres constitueixen les activitats més habituals de l'enginyeria civil.

El Màster Universitari en Enginyeria de Camins, Canals i Ports (MUECCP) habilita per a l'exercici de la professió regulada de l'Enginyeria de Camins, Canals i Ports (ECCP). Les persones titulades en ECCP per la UPV han aconseguit històricament una preparació altament reconeguda per la societat, en la qual es combina el rigor tècnic amb el desenvolupament de la creativitat, la interdisciplinarietat i el respecte pel medi ambient.

El creixement econòmic, l'evolució de la societat i les expectatives de desenvolupament territorial originen una demanda de funcionalitat, qualitat i sostenibilitat del transport i de la ciutat. La creixent necessitat que l'activitat social i econòmica siga sostenible ambientalment, socialment i econòmicament demanda una millora constant de la concepció funcional de les infraestructures i la seua qualitat, dels serveis que presten i de la concepció de la ciutat i el territori on s'implementen. El Màster en Transport, Territori i Urbanisme (MUTTU) aprofundeix en el coneixement connex en les matèries d'urbanisme i territori, així com en els seus sistemes de transport, tant terrestre com marítim. En les primeres, fonamentalment aprofundeix en els aspectes relacionats amb la planificació; quant al transport, a més dels aspectes de caràcter planificador, s'avança en aspectes de disseny, explotació i gestió.

Per tant, un alumne o alumna que vulga adquirir les competències professionals per a exercir com a com a enginyera o enginyer de Camins, Canals i Ports i, a més, vulga una especialització professional o investigadora en enginyeria del transport, el territori i l'urbanisme, té en aquesta oferta acadèmica de doble màster l'oportunitat de rebre una formació integral que li aporte l'habilitació professional de l'Enginyeria de Camins, Canals i Ports i una forta especialització en aquests camps.

El doble títol permet adquirir les competències de tots dos màsters a través d'una trajectòria acadèmica integrada. Tot això amb un cost temporal i econòmic inferior al que representa l'obtenció de tots dos màsters de manera individualitzada. Així, un estudiant del MUECCP, en lloc de cursar els 120 ECTS del màster MUECCP i els 75 ECTS del màster MUTTU, cursarà, en conjunt, entre 157,5 i 171 ECTS, que representa així un estalvi de 37,5 i 24 ECTS, segons el cas. La càrrega lectiva total la fixa l'itinerari concret a cursar per l'estudiant, que al seu torn depèn de la via d'accés al MUECCP.

 

Objectius

Els estudis del Màster Universitari en Enginyeria de Camins, Canals i Ports (MUECCP) compleixen plenament els requisits de l'Ordre CIN/309/2009, de 9 de febrer del 2009, i per tant, habiliten per a l'exercici de la professió de l'Enginyeria de Camins, Canals i Ports. La legislació vigent conforma aquesta com una professió regulada l'exercici de la qual requereix estar en possessió del títol oficial de màster corresponent.

Aquest doble títol de màster permet a l'alumnat, una vegada aconseguida l'habilitació professional que atorga el MUECCP, obtenir una forta especialització en transport, territori i urbanisme.

 

Nombre de crèdits

En conjunt, l'estudiant cursarà entre 157,5 i 171 ECTS, depenent de la via d'accés al MUECCP. L'estudiant sempre cursa els 120 ECTS complets del MUECCP i, segons el cas:

a) 37,5 ECTS en el MUTTU per als estudiants que accedeixen al MUECCP des del Grau en Enginyeria Civil. Aquesta via representa un estalvi de 37,5 ECTS.

b) 51 ECTS en el MUTTU per als estudiants que accedeixen al MUECCP des del Grau en Enginyeria d'Obres Públiques. Aquesta via representa un estalvi de 24 ECTS.

 

Estructura de máster

 

Dirigit a

Aquest doble títol de màster està dirigit a persones graduades en Enginyeria Civil o Enginyeria d'Obres Públiques que volen cursar el Màster en Enginyeria de Camins, Canals i Ports per a obtenir l'habilitació professional com a enginyeres i enginyers de Camins, Canals i Ports, atès que desitgen intensificar la seua formació en el camp dels transports, el territori i l'urbanisme.

 

Criteris d'admissió

L'accés al Màster Universitari en Enginyeria de Camins, Canals i Ports exigeix estar en possessió d'un títol universitari oficial de grau que habilite per a l'exercici de la professió de l'Enginyeria Tècnica d'Obres Públiques.

L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Camins, Canals i Ports de la UPV imparteix dos graus que compleixen aquest requisit: el Grau en Enginyeria Civil (grau de referència) i el Grau en Enginyeria d'Obres Públiques. Igualment, pot accedir al Màster Universitari en Enginyeria de Camins, Canals i Ports qui estiga en possessió de qualsevol títol de grau, sense perjudici que, en aquest cas, s'establisquen els complements de formació prèvia que s'estimen necessaris.

L'admissió al doble títol de màster amb el Màster Universitari en Transport, Territori i Urbanisme passa per la preinscripció i l'admissió a aquest últim.

El requisit per a poder realitzar la preinscripció en el MUTTU sota la modalitat de doble títol és haver superat 21 ECTS en el MUECCP. Qualsevol estudiant del MUECCP que complisca aquest requisit pot formalitzar la preinscripció en el MUTTU en els terminis establits. És en última instància la Comissió Acadèmica del MUTTU la que, analitzada la progressió acadèmica de l'estudiant, decidirà sobre la seua admissió en aquest màster, sota la modalitat de doble títol.

 

Organització

 

EMAS upv