- -
UPV
 

Política de galetes

La Universitat Politècnica de València empra galetes (cookies) en el seu lloc Web. Les galetes faciliten la navegació i, en molts casos, són imprescindibles perquè estiguen disponibles alguns serveis oferits pel portal.Què són les galetes?

Les galetes són petits arxius de dades que es reben al terminal des del lloc Web visitat i s’usen per a registrar certes interaccions de la navegació. Aquests arxius s’emmagatzemen a l’ordinador de l’usuari i contenen dades anònimes que poden ser actualitzades i recuperades en el futur i no són perjudicials per a l’equip. S’utilitzen per a recordar les preferències de l’usuari, com és el cas de l’idioma seleccionat, les dades d’accés o la personalització de la pàgina.


Les galetes també es poden usar per a recopilar informació anònima sobre com un visitant navega per un lloc Web. Per exemple, des de quina pàgina Web hi ha accedit o si ha usat un bàner publicitari per a arribar-hi.Per què utilitza galetes la UPV?

La Universitat Politècnica de València utilitza les galetes estrictament necessàries perquè l’usuari, en navegar pel lloc Web, puga moure-s’hi lliurement, accedir a àrees segures i opcions personalitzades, etc.Quina mena de galetes utilitza la UPV?


Segons la finalitat:


Galetes tècniques
Són les imprescindibles, les estrictament necessàries per al funcionament correcte d’un lloc Web, les diferents opcions de navegació i els serveis que ofereix. En aquest grup s’inclouen les que serveixen per al manteniment de la sessió, la gestió del temps de resposta, el rendiment o validació d’opcions, l’ús d’elements de seguretat, la publicació de contingut compartit en xarxes socials, etc.


Galetes de personalització
Aquests arxius permeten a l’usuari especificar o personalitzar algunes característiques de les opcions generals del lloc Web; per exemple, definir-ne l’idioma, una configuració regional o el tipus de navegador.


Galetes analítiques
Les galetes analítiques són les que el lloc Web fa servir per a elaborar perfils de navegació i conèixer les preferències dels usuaris a fi de millorar l’oferta de productes i serveis. En concret, són les que permeten observar quines àrees geogràfiques interessen més un usuari, quin producte té més acceptació, etc.Segons el termini:


Galetes de sessió
Són les que estan actives mentre l’usuari navega per la pàgina Web i s’esborren quan acaba.


Galetes persistents
Aquestes galetes queden emmagatzemades durant un temps al terminal de l’usuari, de manera que permeten mantenir les preferències triades sense haver de repetir certs paràmetres cada vegada que es visita un lloc Web determinat.Què passa si l’usuari no accepta l’autorització de galetes?

Si l’usuari continua navegant pel lloc Web sense rebutjar expressament la política de galetes, s’entén de forma tàcita que n’ha acceptat l’ús.


Si, per contra, el visitant rebutja o esborra les galetes de navegació, no serà possible mantenir les seues preferències al lloc Web de la Universitat Politècnica de València, no estaran operatives algunes característiques de les pàgines, no se li oferiran alguns serveis personalitzats i se li sol·licitarà l’autorització per a l’ús de galetes cada vegada que accedisca a aquest lloc.


Si, així i tot, l’usuari decideix modificar la configuració d’accés a la pàgina Web, ha de saber que en qualsevol moment pot eliminar les galetes o impedir que es registre aquesta informació al seu equip, mitjançant la rectificació de les preferències del navegador.
EMAS upv