- -
UPV
 

TEDxUPValència 2017

Ricard Camarena, Iván Casas i David Pistoni, entre els ponents de l'esdeveniment de tecnologia, entreteniment i disseny del 17 de febrer

[ 01/02/2017 ]
TEDxUPValència 2017

La Universitat Politècnica de València (UPV) celebra divendres que ve, dia 17 de febrer, TEDxUPValència, un esdeveniment emmarcat en el moviment internacional TED -Tecnologia, Entreteniment i Disseny- que té com a objectiu la difusió d'idees, de qualsevol àmbit, vàlides i importants per al futur.


Nascut l'any 1984 de la mà de Richard Saul Wurman, TED es va celebrar per primera vegada a Monterey (Califòrnia). Des d'aleshores, executius, científics, creatius i filantrops del nivell de Bill Clinton, Bill Gates, Jane Goodall, Frank Gehry, Paul Simon, Sir Richard Branson, Philippe Starck o Paul David Hewson (Bono) han participat en una activitat que la Sapling Foundation va adquirir l'any 2001 al fundador.


Durant els darrers anys, TED ha continuat experimentant un creixement que l'ha portat a celebrar conferències internacionals -TEDGlobal-, a crear noves iniciatives de contingut -com ara els TEDTalks i Ted.com-, a atorgar reconeixements -Premi TED- i a promoure programes de conferències locals organitzades de manera independent a partir de directrius generals brindades per TED.


Ricard Camarena, Iván Casas o David Pistoni, entre els ponents


Seguint les indicacions esmentades, TEDxUPValència presenta un programa que combinarà el visionament de vídeos TED amb ponències en viu, a fi d'afavorir la connexió i el debat entre els assistents.


Entre els ponents que s'aplegaran el pròxim dia 17 figuren el cuiner valencià Ricard Camarena -una estrella Michelin i tres sols Repsol-; la investigadora del CSIC i experta en nanotecnologia aplicada a la medicina Laura Lechuga; el bomber i cooperant Juan Carlos Teruel, present en catàstrofes com les d'Haití i Grècia i en camps de refugiats del Sàhara, Nicaragua o Panamà; Iván Casas, biotecnòleg que porta dos anys aconseguint èxits en el prestigiós concurs internacional de Biologia Sintètica iGEM amb l'equip de la UPV; o els cofundadors de Crowdfarming (Gonzalo Úrculo) i Hyperloop UPV (David Pistoni).


Ted.com


Els vídeos TED, d'un màxim de 18 minuts de durada i temàtica variable (ciència, tecnologia, sostenibilitat, pobresa, art, etc.) estan disponibles de manera gratuïta en www.ted.com, que ja té més de dos milions de descàrregues.


Per a promoure aquest fenomen i explotar el potencial dels vídeos com a instrument d'aprenentatge, TED ha creat una eina específica l'enllaç de la qual es pot consultar al peu de pàgina, junt amb l'altre enllaç que hem esmentat adés.


Notícies destacades


Referent en la universitat espanyola Referent en la universitat espanyola
El programa Generació Espontánia de la UPV celebra el seu primer congres al campus de Vera
Dos premis Nobel a la UPV Dos premis Nobel a la UPV
Roger Kornberg y Ben Feringa han visitat el campus de Vera
Rànquing 'El Mundo' Rànquing 'El Mundo'
La UPV, millor universitat d'Espanya per a estudiar Biotecnologia, Belles Arts, i Ciència i Tecnologia dels Aliments
Technovation Girls CV Technovation Girls CV
La UPV ha acollit la final de la competició, en la qual xiquetes i joves d'entre 8 i 18 anys desenvolupen les seues pròpies aplicacions
Matriculem-nos en valencià Matriculem-nos en valencià
La UPV promou la campanya que incideix en l'objectiu de triar el valencià com a llengua de la docència
Normativa de Progrés i Permanència Normativa de Progrés i Permanència
La UPV aprova flexibilitzar les condicions de progrés del seu alumnat. Només serà necessari aprovar 12 crèdits en el primer any d'universitat

EMAS upv