- -
UPV
 

Conservació del patrimoni

La UPV inaugura el dimarts 4 (sala d'exposicions del Rectorat, 20 h, accés lliure) la mostra "Restaura 3.0. Tecnologia, art i restauració"

[ 30/09/2016 ]
Conservació del patrimoni

La Universitat Politècnica de València (UPV) inaugura el dimarts 4 d'octubre, a les 20 hores, a la sala d'exposicions del campus de Vera (Rectorat, planta baixa), la mostra "Restaura 3.0. Tecnologia, art i restauració".


Comissariada per la vicerectora d'Alumnat i Extensió Universitària de la UPV, Mª Victoria Vivancos, juntament amb Susana Martín i Vicente Guerola -els tres pertanyents al Departament de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la UPV-, l'exposició podrà visitar-se amb accés lliure fins al 13 de gener del 2017.


La transformació de l'escenari professional dels restauradors, marcada per l'especialització i la interdisciplinarietat


Amb la implementació de tecnologies avançades, l'escenari del professional restaurador ha canviat substancialment en les últimes dècades, i ha aconseguit, a través de l'especialització i la interdisciplinarietat, nivells difícilment imaginables fa anys. Aquestes noves formes de col·laboració han permès, de forma progressiva, compartir i integrar la informació generada en l'actual societat 3.0.


Element fonamental en aquest assoliment ha sigut la formació dels professionals en conservació del patrimoni, pilar fonamental en la base del nostre marc cultural. Aquesta és la labor que, des de fa 25 anys, està desenvolupant el Departament de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la UPV, que en Restaura 3.0 exemplifica una perfecta harmonia entre obra primigènia, nous materials i noves tècniques d'intervenció, compartint amb els espectadors solucions evolucionades i, al mateix temps, resultats intel·ligibles.


13 formes d'intervenció diferents, vídeos explicatius i dos tallers amb un segle de diferència


Restaura 3.0 inclou 13 formes diferents d'intervenció relacionades amb tècniques emprades en l'actualitat, complementades amb vídeos explicatius de cadascun dels processos incorporats a l'exposició.


A més, la mostra presenta als visitants dos tallers de restauració. L'un, caracteritzat com els que usaven els restauradors del principi del segle XX. L'altre, actual, que ofereix la possibilitat als espectadors d'apreciar visualment les enormes diferències provocades per l'evolució del sector durant l'últim segle.


L'horari per a visitar l'exposició és de dilluns a divendres, laborables, entre les 11 i les 14 hores i, a la vesprada, de 17 a 20 hores.


Notícies destacades


Joint Beyond 5G Research Initiative Joint Beyond 5G Research Initiative
La UPV inicia amb 10 socis europeus la investigació per a dissenyar el 6G, el sistema destinat a acabar amb les estacions base de les xarxes mòbils
Meló d'Or d'Ontinyent Meló d'Or d'Ontinyent
Investigadors del COMAV-UPV treballen en la millora de la seua resistència a virosi per a millorar la seua rendibilitat i viabilitat
VII Premis de Disseny Càtedra Stadler VII Premis de Disseny Càtedra Stadler
Cristina Álamo Martín i Marta Gil Pato aconsegueixen el triomf absolut amb el seu projecte 'Andara'
ARWU 2020 ARWU 2020
El rànquing de Xangai, reconegut com l'indicador d'universitats més prestigiós del món, consolida a la UPV com la millor politècnica d'Espanya
COVID-19 Subgroup Discovery and Exploration Tool COVID-19 Subgroup Discovery and Exploration Tool
Un nou sistema d'intel·ligència artificial facilita un pronòstic fiable dels pacients en el moment de l'ingrés
Places vacants graus Places vacants graus
Subhasta de vacants: consulta si has obtingut plaça en la subhasta realitzada el 31 de juliol

EMAS upv