- -
UPV
 

Conservació del patrimoni

La UPV inaugura el dimarts 4 (sala d'exposicions del Rectorat, 20 h, accés lliure) la mostra "Restaura 3.0. Tecnologia, art i restauració"

[ 30/09/2016 ]
Conservació del patrimoni

La Universitat Politècnica de València (UPV) inaugura el dimarts 4 d'octubre, a les 20 hores, a la sala d'exposicions del campus de Vera (Rectorat, planta baixa), la mostra "Restaura 3.0. Tecnologia, art i restauració".


Comissariada per la vicerectora d'Alumnat i Extensió Universitària de la UPV, Mª Victoria Vivancos, juntament amb Susana Martín i Vicente Guerola -els tres pertanyents al Departament de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la UPV-, l'exposició podrà visitar-se amb accés lliure fins al 13 de gener del 2017.


La transformació de l'escenari professional dels restauradors, marcada per l'especialització i la interdisciplinarietat


Amb la implementació de tecnologies avançades, l'escenari del professional restaurador ha canviat substancialment en les últimes dècades, i ha aconseguit, a través de l'especialització i la interdisciplinarietat, nivells difícilment imaginables fa anys. Aquestes noves formes de col·laboració han permès, de forma progressiva, compartir i integrar la informació generada en l'actual societat 3.0.


Element fonamental en aquest assoliment ha sigut la formació dels professionals en conservació del patrimoni, pilar fonamental en la base del nostre marc cultural. Aquesta és la labor que, des de fa 25 anys, està desenvolupant el Departament de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la UPV, que en Restaura 3.0 exemplifica una perfecta harmonia entre obra primigènia, nous materials i noves tècniques d'intervenció, compartint amb els espectadors solucions evolucionades i, al mateix temps, resultats intel·ligibles.


13 formes d'intervenció diferents, vídeos explicatius i dos tallers amb un segle de diferència


Restaura 3.0 inclou 13 formes diferents d'intervenció relacionades amb tècniques emprades en l'actualitat, complementades amb vídeos explicatius de cadascun dels processos incorporats a l'exposició.


A més, la mostra presenta als visitants dos tallers de restauració. L'un, caracteritzat com els que usaven els restauradors del principi del segle XX. L'altre, actual, que ofereix la possibilitat als espectadors d'apreciar visualment les enormes diferències provocades per l'evolució del sector durant l'últim segle.


L'horari per a visitar l'exposició és de dilluns a divendres, laborables, entre les 11 i les 14 hores i, a la vesprada, de 17 a 20 hores.


Notícies destacades


Fes-te soci/a d'Esports UPV! Fes-te soci/a d'Esports UPV!
Gaudeix les seues instal·lacions, activitats i competicions per 45€ (alumnat) i 65€ (PAS/PDI) de l'1 de gener al 31 de juliol
Nou èxit del projecte Soundcool de la UPV Nou èxit del projecte Soundcool de la UPV
'La Mare dels Peixos', primera òpera en valencià estrenada internacionalment, conquesta Mèxic
Adrián de Arriba i Miguel Fernández Adrián de Arriba i Miguel Fernández
Dos alumnes del MAAPUD de la UPV assoleixen un 2n premi en Europan 15 Espanya
Universitat hispanoparlant líder a nivell mundial Universitat hispanoparlant líder a nivell mundial
Més de 2 milions de persones han triat ja els cursos en línia oberts i massius de la UPV per a formar-se
En el top de les universitats verdes En el top de les universitats verdes
GreenMetric situa la UPV entre les millors universitats del món en sostenibilitat
Warhol, Spoerri, Cage, Ruscha, Yoko Ono... Warhol, Spoerri, Cage, Ruscha, Yoko Ono...
Una selecció de la col·lecció UPV de llibres d'artista, exposada fins al 12 de gener a La Nau

EMAS upv