- -
UPV
 

Conservació del patrimoni

La UPV inaugura el dimarts 4 (sala d'exposicions del Rectorat, 20 h, accés lliure) la mostra "Restaura 3.0. Tecnologia, art i restauració"

[ 30/09/2016 ]
Conservació del patrimoni

La Universitat Politècnica de València (UPV) inaugura el dimarts 4 d'octubre, a les 20 hores, a la sala d'exposicions del campus de Vera (Rectorat, planta baixa), la mostra "Restaura 3.0. Tecnologia, art i restauració".


Comissariada per la vicerectora d'Alumnat i Extensió Universitària de la UPV, Mª Victoria Vivancos, juntament amb Susana Martín i Vicente Guerola -els tres pertanyents al Departament de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la UPV-, l'exposició podrà visitar-se amb accés lliure fins al 13 de gener del 2017.


La transformació de l'escenari professional dels restauradors, marcada per l'especialització i la interdisciplinarietat


Amb la implementació de tecnologies avançades, l'escenari del professional restaurador ha canviat substancialment en les últimes dècades, i ha aconseguit, a través de l'especialització i la interdisciplinarietat, nivells difícilment imaginables fa anys. Aquestes noves formes de col·laboració han permès, de forma progressiva, compartir i integrar la informació generada en l'actual societat 3.0.


Element fonamental en aquest assoliment ha sigut la formació dels professionals en conservació del patrimoni, pilar fonamental en la base del nostre marc cultural. Aquesta és la labor que, des de fa 25 anys, està desenvolupant el Departament de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la UPV, que en Restaura 3.0 exemplifica una perfecta harmonia entre obra primigènia, nous materials i noves tècniques d'intervenció, compartint amb els espectadors solucions evolucionades i, al mateix temps, resultats intel·ligibles.


13 formes d'intervenció diferents, vídeos explicatius i dos tallers amb un segle de diferència


Restaura 3.0 inclou 13 formes diferents d'intervenció relacionades amb tècniques emprades en l'actualitat, complementades amb vídeos explicatius de cadascun dels processos incorporats a l'exposició.


A més, la mostra presenta als visitants dos tallers de restauració. L'un, caracteritzat com els que usaven els restauradors del principi del segle XX. L'altre, actual, que ofereix la possibilitat als espectadors d'apreciar visualment les enormes diferències provocades per l'evolució del sector durant l'últim segle.


L'horari per a visitar l'exposició és de dilluns a divendres, laborables, entre les 11 i les 14 hores i, a la vesprada, de 17 a 20 hores.


Notícies destacades


Fibril·lació auricular Fibril·lació auricular
José Joaquín Rieta, investigador del campus de Gandia UPV, lidera un grup internacional que treballa en la possibilitat de predir l'aparició de l'arrítmia amb 2 hores d'antelació
#GlobalChallenge #GlobalChallenge
70 estudiants de 9 universitats espanyoles presenten un manifest reclamant una nova societat post COVID-19
#Cogeloquenecesites #Cogeloquenecesites
David Candel i Víctor Bujaldón, alumnes del campus d'Alcoi UPV, creen una web que localitza els punts de donació de menjar en tota Espanya
Clean Sky 2 Clean Sky 2
La UPV lidera SACOC, projecte internacional clau en la investigació cap a un transport aeri sostenible
Càtedra Govern Obert Càtedra Govern Obert
Llancen dues aplicacions en codi obert per a planificar eixides durant la crisi provocada per la pandèmia de COVID-19
Un 82%, amb l'esforç dels seus professors, i un 75%, amb la docència Un 82%, amb l'esforç dels seus professors, i un 75%, amb la docència
Les famílies espanyoles, satisfetes amb l'educació primària i secundària en línia rebuda durant la pandèmia

EMAS upv