- -
UPV
 

Art i investigació

Visita fins al pròxim 4 de desembre "LuxData_25" (sala d'exposicions del Rectorat, entrada lliure), la mostra del 25 aniversari del Laboratori de Llum UPV

[ 28/09/2015 ]
Art i investigació

La Universitat Politècnica de València (UPV), a través de l'Àrea d'Activitats Culturals, presenta l'exposició "LuxData_25", oberta al públic fins al pròxim 4 de desembre a la sala d'exposicions UPV, situada a la planta baixa de l'edifici del Rectorat del campus de Vera.


La mostra, comissariada per Amparo Carbonell, commemora el 25 aniversari de la creació del Laboratori de Llum de la UPV, sorgit el 1990 de la transformació del Laboratori de Llum i Color creat el 1986 per José Mª Yturralde, primer grup de recerca d'una facultat de Belles Arts en la universitat espanyola.


Aquest últim, al seu torn, va nàixer a partir d'una altra associació de major antiguitat, el Seminari de Color-Llum ideat pel mateix Yturralde el 1983 i que va introduir una visió més científica i tecnològica de l'art, a més d'un plantejament d'universitat multidisciplinària.


Procés de revisió i reflexió de les seues aportacions


La mostra, amb accés lliure de dilluns a divendres laborables (en horari d'11 a 14 h i de 17 a 20 h), promou l'inici, en paraules de la comissària, "d'un procés de revisió i reflexió de les aportacions i els posicionaments del treball realitzat pel grup en els àmbits universitari i artístic".


"El plantejament de l'exposició", afig Carbonell, "és mostrar el Laboratori de Llum com un procés d'experimentació actiu. No es pretén només ensenyar el treball acabat, sinó entrecreuar peces i dispositius amb llocs de trobada i activitat".


Instal·lacions, Imatges de l'espai i un gabinet de curiositats


L'exposició inclou diverses instal·lacions, com ara: Pavelló de llum (1993), Seqüències de continuïtat 2v (2009) i Roomba (2013), a més de la projecció del film Imatges de l'espai (1994) i una cambra de màquines, gabinet de curiositats en el qual es mostren alguns dels instruments de treball del grup.


Més informació
    Notícia UPV TVComparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


Referent en la universitat espanyola Referent en la universitat espanyola
El programa Generació Espontánia de la UPV celebra el seu primer congres al campus de Vera
Dos premis Nobel a la UPV Dos premis Nobel a la UPV
Roger Kornberg y Ben Feringa han visitat el campus de Vera
Rànquing 'El Mundo' Rànquing 'El Mundo'
La UPV, millor universitat d'Espanya per a estudiar Biotecnologia, Belles Arts, i Ciència i Tecnologia dels Aliments
Technovation Girls CV Technovation Girls CV
La UPV ha acollit la final de la competició, en la qual xiquetes i joves d'entre 8 i 18 anys desenvolupen les seues pròpies aplicacions
Matriculem-nos en valencià Matriculem-nos en valencià
La UPV promou la campanya que incideix en l'objectiu de triar el valencià com a llengua de la docència
Normativa de Progrés i Permanència Normativa de Progrés i Permanència
La UPV aprova flexibilitzar les condicions de progrés del seu alumnat. Només serà necessari aprovar 12 crèdits en el primer any d'universitat

EMAS upv