- -
UPV
 

Implexa, una nova manera d'aprendre logística

Implexa, una nova manera d'aprendre logística

Un professor del campus d'Alcoi crea un joc informàtic per a ensenyar conceptes bàsics de logística als alumnesEl professor del Departament d'Organització d'Empreses del campus d'Alcoi de la UPV, Alejandro Rodríguez Villalobo és el creador d'Implexa, un innovador joc per a ajudar a comprendre com funciona la gestió de la cadena de subministraments.


La idea del joc li va sorgir per la intenció que els alumnes aprengueren a partir d'una experiència amena, utilitzant amb aquesta finalitat les últimes tecnologies.


En el desenvolupament d'Implexa ha emprat més d'un mes a dissenyar-lo i programar-lo. Si bé el va provar al principi amb professors del campus, han sigut els alumnes de la primera promoció del Màster Universitari en Enginyeria d'Organització i Logística, els primers a poder experimentar-hi i els resultats han sigut francament positius.


Rodríguez Villalobos es planteja la possibilitat de comercialitzar aquesta aplicació i introduir algunes millores, després de rebre peticions de professors d'altres universitats i de mateixa UPV. Encara que tampoc descarta la possibilitat d'ampliar la gamma i crear altres jocs que complementen Implexa.


El joc


Implexa és un joc multijugador en xarxa on cada jugador maneja una empresa que forma part d'una cadena de subministrament. Pot simular múltiples nivells de proveïdors i diferents configuracions de la xarxa d'aprovisionament.


A mesura que el jugador pren decisions i executa accions, ràpidament Implexa realitza tots els càlculs en temps real (costos, nivells d'inventari, lead-estafe, efecte fuet (bullwhip), etc.) i mostra gràficament el resultat a l'instant.


Implexa funciona en múltiples dispositius i sistemes operatius (PC, Mac, Linux, Android, iOS). La moderna interfície d'Implexa s'adapta automàticament a la resolució i orientació de la pantalla.


El joc està allotjat en un servidor extern que permet l'accessibilitat des de qualsevol lloc del món.No és necessari instal·lar res a l'ordinador. Tot està preparat per a usar, i només es necessita un navegador i connexió a Internet.


Més informació
UPV TVComparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


El neuromarketing, una herramienta clave para la competitividad de las empresas El neuromarketing, una herramienta clave para la competitividad de las empresas
El Macom Research Lab de la Universitat Politècnica de València es referente nacional en investigación en neuromarketing
Fundación Mainel Fundación Mainel
Luis Simó, graduat en Belles Arts per la UPV, guanya el Premi Nacional de Pintura
100% de plazas cubiertas 100% de plazas cubiertas
La UPV cubre en preinscripción las 4.910 plazas de grado y doble grado ofertadas para el curso 2021-2022
Heroïnes de l'enginyeria Heroïnes de l'enginyeria
Natalia Falagán, premi Top 50 Women in Engineering: "En la UPV vaig aprendre la importància de la innovació"
Diana Morant, Alumni UPV, ministra de Ciència i Innovació Diana Morant, Alumni UPV, ministra de Ciència i Innovació
L'enginyera de Telecomunicació ha mantingut una intensa col·laboració amb la UPV i amb el campus de la seua ciutat, en la seua etapa com a alcaldessa de Gandia
El Màster en Edificació de la ETSEE, el millor d'Espanya El Màster en Edificació de la ETSEE, el millor d'Espanya
La UPV imparteix 6 títols inclosos en el top nacional del Rànquing de Màsters de "El Mundo" per al pròxim curs

EMAS upv