- -
UPV
 

Fraus amb targetes bancàries

Fraus amb targetes bancàries

Investigadors de la Universitat Politècnica de València desenvolupen noves tècniques per a la detecció de fraus en operacions amb targetes bancàries.El Grup de Tractament de Senyals (GTS) de l'Institut de Telecomunicacions i Aplicacions Multimèdia (iTEAM) de la Universitat Politècnica de València (UPV) col·labora amb el BBVA, en concret amb el departament Innovation for Risk, Fraud & Security, en el desenvolupament d'algorismes per a la detecció automàtica de fraus en operacions amb targetes bancàries.


Segons apunta Addisson Salazar, investigador del GTS-iTEAM de la UPV, aquest és un problema crític que afecta un gran nombre d'entitats financeres i que presenta reptes tecnològics significatius: "un elevat volum de dades a processar, canvis ràpids i continuats en els models de frau, mímica de comportaments legítims per part dels defraudadors, requeriments de taxa molt baixa de falsa alarma, una elevada detectabilitat i necessitat de funcionament en temps real del detector".


Els investigadors de la UPV aporten en aquesta col·laboració l'àmplia experiència en detecció i classificació de senyals i en àrees relacionades amb aquesta, com la mineria de dades i els sistemes d'aprenentage (machine learning). "Es tracta de sistemes que poden aprendre a prendre decisions a partir de dades d'entrenament. Per exemple, en el cas que ens ocupa, si tenim una base de dades de milions de registres de transaccions amb targeta que sabem que són correctes i de milers de registres de transaccions que sabem que són fraudulentes, podem entrenar un sistema (la màquina) per a decidir si una nova transacció no inclosa en la base dades és correcta o fraudulenta", explica Luis Vergara, responsable del GTS-iTEAM de la UPV.


Des dels seus laboratoris, estan desenvolupant algoritmes nous adaptats a aquest problema, basats en gran mesura en la fusió de diferents tipus de detectors. Cal assenyalar també la possibilitat de reentrenar els algorismes de forma contínua per facilitar-ne l'adaptació a canvis en els models de frau.


Per la seua banda, l'equip d'Innovation for Risk, Fraud & Security del BBVA, que té un fort compromís amb la lluita contra el frau bancari, ha obert aquesta línia d'investigació amb la finalitat de complementar i ampliar els seus mecanismes interns per a la prevenció tecnològica del frau. Aquesta iniciativa s'emmarca en un ús cada vegada més estès del big data en diverses àrees del Grup BBVA.


Segons destaca Vergara, el treball desenvolupat des dels seus laboratoris respon al compromís del BBVA d'incorporar innovacions tecnològiques, en alguns casos experimentades en altres àmbits, en les seues estratègies de lluita contra el frau.
Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


ARWU 2018 ARWU 2018
La UPV, millor politècnica d'Espanya segons l'indicador d'universitats més prestigiós del món
Top 5 a Europa Top 5 a Europa
La UPV rebrà prop de 2000 alumnes d'intercanvi durant el curs 2018-19
Be More 3D Be More 3D
L'empresa emergent de la UPV presenta la primera casa d'Espanya construïda in situ amb una impressora 3D
QS World University Ranking QS World University Ranking
La UPV obté la millor classificació de la seua història en un dels tres indicadors universitaris més prestigiosos del món
Cursos massius oberts online Cursos massius oberts online
La UPV, primera universitat de parla hispana a superar el milions d'inscripcions en edX
Rànquing d'El Mundo Rànquing d'El Mundo
La UPV, millor universitat d'Espanya per a estudiar Belles Arts, Biotecnologia, Ciència i Tecnologies dels Aliments i Enginyeria Química

EMAS upv