- -
UPV
 

Llicències i patents

Llicències i patents

La Universitat Politècnica de València és capdavantera en ingressos generats per llicències i la segona que més patenta de les universitats espanyoles.



La Universitat Politècnica de València lidera la classificació d'ingressos generats per llicències i és la segona amb més patents entre les universitats espanyoles, segons es desprèn de l'Observatori per al seguiment de la I+D+i universitària espanyola (IUNE).


Durant el període 2006-2010, la Universitat Politècnica de València va ingressar 2.533.000 euros per llicències; en la classificació li segueixen la Universitat Politècnica de Madrid i la Universitat Autònoma de Madrid. Mentre, des del 2002 fins al 2010 a la Universitat Politècnica València se li van concedir 189 patents nacionals, solament per darrere de la Universitat Politècnica de Catalunya. A més, en aquest camp, la UPV encapçala el nombre d'extensions PCT (tràmit que permet disposar de 18 mesos més per a decidir a quins llocs del món estendre la protecció d'una patent).


L'informe del IUNE destaca també l'activitat de la UPV en import de contractes d'I+D+i consultories i l'import facturat per aquesta institució acadèmica per prestació de serveis, ocupant el tercer i quart lloc respectivament en tots dos indicadors d'innovació.


Respecte als indicadors relacionats amb la competitivitat, la Universitat Politècnica de València és la cinquena universitat espanyola que més projectes ha obtingut en convocatòries dels Programes Marc de la Unió Europea durant el període 2002-2010.


D'altra banda, quant a la seua producció científica cal destacar el notable increment que en aquests vuit anys ha experimentat la UPV, passant de 389 el 2002 a 1.025 el 2010.


El IUNE és una eina que permet conèixer i analitzar la I+D+i de les universitats públiques i privades. La iniciativa ha sigut coordinada pel Laboratori d'Estudis Mètrics de la Informació de la Universitat Carlos III de Madrid.


Es basa en una bateria de 42 indicadors clars, senzills i comparables sobre l'activitat universitària, centrats en sis dimensions com el nombre de professors, el reconeixement que obtenen, les característiques de la seua activitat científica (producció, productivitat, col·laboració, impacte, visibilitat, etc.), la seua competitivitat per a obtenir projectes, la innovació (patents, llicències, empreses derivades...) i la capacitat formativa de les institucions per a la investigació (beques, ajudes, contractes, tesis, etc.).




Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7% Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7%
La pobresa infantil a Espanya, a debat en unes jornades organitzades per la Càtedra d'Infància i Adolescència de la UPV, a Torrevella
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
L''Escola de Disseny' canvia de nom L''Escola de Disseny' canvia de nom
L'ETSEADI (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Aeroespacial i Disseny Industrial) substitueix la denominació d'ETSED
La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia
Entre els deu semifinalistes, es troben Miguel López, investigador del CVBLab-Human Tech i Carolina Rober, doctoranda en la UPV
Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV
La UPV celebra l'acte de lliurament de premis del I concurs "La Ciència a les Falles". Els ninots guanyadors, els primers d'aquest nou museu de la universitat
UPV-CLÍNIC UPV-CLÍNIC
La UPV i INCLIVA signen un conveni per a impulsar conjuntament la innovació en l'àmbit de la salut



EMAS upv