- -
UPV
 

Llicències i patents

Llicències i patents

La Universitat Politècnica de València és capdavantera en ingressos generats per llicències i la segona que més patenta de les universitats espanyoles.La Universitat Politècnica de València lidera la classificació d'ingressos generats per llicències i és la segona amb més patents entre les universitats espanyoles, segons es desprèn de l'Observatori per al seguiment de la I+D+i universitària espanyola (IUNE).


Durant el període 2006-2010, la Universitat Politècnica de València va ingressar 2.533.000 euros per llicències; en la classificació li segueixen la Universitat Politècnica de Madrid i la Universitat Autònoma de Madrid. Mentre, des del 2002 fins al 2010 a la Universitat Politècnica València se li van concedir 189 patents nacionals, solament per darrere de la Universitat Politècnica de Catalunya. A més, en aquest camp, la UPV encapçala el nombre d'extensions PCT (tràmit que permet disposar de 18 mesos més per a decidir a quins llocs del món estendre la protecció d'una patent).


L'informe del IUNE destaca també l'activitat de la UPV en import de contractes d'I+D+i consultories i l'import facturat per aquesta institució acadèmica per prestació de serveis, ocupant el tercer i quart lloc respectivament en tots dos indicadors d'innovació.


Respecte als indicadors relacionats amb la competitivitat, la Universitat Politècnica de València és la cinquena universitat espanyola que més projectes ha obtingut en convocatòries dels Programes Marc de la Unió Europea durant el període 2002-2010.


D'altra banda, quant a la seua producció científica cal destacar el notable increment que en aquests vuit anys ha experimentat la UPV, passant de 389 el 2002 a 1.025 el 2010.


El IUNE és una eina que permet conèixer i analitzar la I+D+i de les universitats públiques i privades. La iniciativa ha sigut coordinada pel Laboratori d'Estudis Mètrics de la Informació de la Universitat Carlos III de Madrid.


Es basa en una bateria de 42 indicadors clars, senzills i comparables sobre l'activitat universitària, centrats en sis dimensions com el nombre de professors, el reconeixement que obtenen, les característiques de la seua activitat científica (producció, productivitat, col·laboració, impacte, visibilitat, etc.), la seua competitivitat per a obtenir projectes, la innovació (patents, llicències, empreses derivades...) i la capacitat formativa de les institucions per a la investigació (beques, ajudes, contractes, tesis, etc.).
Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


Setciències Setciències
Nous capítols del programa de divulgació científica per als més menuts produït per UPV TV
En l'elit universitària internacional En l'elit universitària internacional
'Nature' situa la Universitat Politècnica de València entre les cent millors universitats joves del món
10 noves empreses emergents 10 noves empreses emergents
StartUPV continua incorporant talent al seu ecosistema emprenedor
Del 16 d'octubre al 21 de novembre Del 16 d'octubre al 21 de novembre
La UPV exposa "ANCA. Una experiència de creació col·lectiva 1989-1994"
Accions Marie Sklodowska-Curie Accions Marie Sklodowska-Curie
S'obri la convocatòria d'Innovative Training Networks. 530 milions en beques dirigides a la formació inicial de personal investigador a l'estranger
Projecte Dieper Projecte Dieper
La UPV participa en el desenvolupament d'un nou motor de baix consum i alta eficiència que redueix més d'un 80% l'emissió de partícules contaminants

EMAS upv