- -
UPV
 

ResTAPIA 2012

ResTAPIA 2012

La Universitat Politècnica de València organitza el I Congrés Internacional de Restauració de l'Arquitectura de Tàpia del 21 al 23 de juny de 2012.ResTAPIA 2012, que tractarà de les tècniques constructives i de restauració de l'arquitectura de terra, reunirà prop de 200 participants, procedents de més de vint països dels cinc continents: Austràlia, el Japó, l'Índia, Nepal, els Estats Units, l'Argentina, Mèxic, el Magrib i tot Europa.


S'exposaran intervencions com la restauració dels murs de tàpia del Japó afectats pel tsunami de 2011, o la restauració dels temples de Nepal, juntament amb les experiències en arquitectura de terra d'alguns poblats indis, la construcció en terra als Estats Units i la reconstrucció de les escultures de terra dels budes a Afganistan destruïdes fa uns anys.


La presència de la denominada tàpia valenciana en terres algerianes, així com les múltiples experiències realitzades en els últims anys amb la terra com a material de construcció sostenible amb virtuts bioclimàtiques, són altres de les qüestions que s'abordaran en les moltes ponències previstes.


De fet, l'arquitectura de terra en general i la de tàpia en particular, constitueix un patrimoni arquitectònic de primer ordre a la Península Ibèrica, l'existència de la qual està documentada des de l'època romana.


Aquest congrés està organitzat pels professors Camilla Mileto, Fernando Vegas i Valentina Cristini, i s'emmarca dins d'un projecte d'investigació titulat La restauració de l'arquitectura de tàpia a la península ibèrica. Criteris, tècniques, resultats i perspectives, que dirigeix la professora de la UPV Camilla Mileto.


ResTAPIA 2012 té lloc del 21 al 23 de juny, a l'aula magna de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura (ETSA) de la Universitat Politècnica de València.


Més informació


Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


ARWU 2018 ARWU 2018
La UPV, millor politècnica d'Espanya segons l'indicador d'universitats més prestigiós del món
ABET, EUR-ACE o Euro-Inf ABET, EUR-ACE o Euro-Inf
37 títols impartits per la Universitat Politècnica de València han rebut l'acreditació internacional de qualitat
Top 5 a Europa Top 5 a Europa
La UPV rebrà prop de 2000 alumnes d'intercanvi durant el curs 2018-19
Be More 3D Be More 3D
L'empresa emergent de la UPV presenta la primera casa d'Espanya construïda in situ amb una impressora 3D
QS World University Ranking QS World University Ranking
La UPV obté la millor classificació de la seua història en un dels tres indicadors universitaris més prestigiosos del món
Cursos massius oberts online Cursos massius oberts online
La UPV, primera universitat de parla hispana a superar el milions d'inscripcions en edX

EMAS upv