- -
UPV
 

ResTAPIA 2012

ResTAPIA 2012

La Universitat Politècnica de València organitza el I Congrés Internacional de Restauració de l'Arquitectura de Tàpia del 21 al 23 de juny de 2012.ResTAPIA 2012, que tractarà de les tècniques constructives i de restauració de l'arquitectura de terra, reunirà prop de 200 participants, procedents de més de vint països dels cinc continents: Austràlia, el Japó, l'Índia, Nepal, els Estats Units, l'Argentina, Mèxic, el Magrib i tot Europa.


S'exposaran intervencions com la restauració dels murs de tàpia del Japó afectats pel tsunami de 2011, o la restauració dels temples de Nepal, juntament amb les experiències en arquitectura de terra d'alguns poblats indis, la construcció en terra als Estats Units i la reconstrucció de les escultures de terra dels budes a Afganistan destruïdes fa uns anys.


La presència de la denominada tàpia valenciana en terres algerianes, així com les múltiples experiències realitzades en els últims anys amb la terra com a material de construcció sostenible amb virtuts bioclimàtiques, són altres de les qüestions que s'abordaran en les moltes ponències previstes.


De fet, l'arquitectura de terra en general i la de tàpia en particular, constitueix un patrimoni arquitectònic de primer ordre a la Península Ibèrica, l'existència de la qual està documentada des de l'època romana.


Aquest congrés està organitzat pels professors Camilla Mileto, Fernando Vegas i Valentina Cristini, i s'emmarca dins d'un projecte d'investigació titulat La restauració de l'arquitectura de tàpia a la península ibèrica. Criteris, tècniques, resultats i perspectives, que dirigeix la professora de la UPV Camilla Mileto.


ResTAPIA 2012 té lloc del 21 al 23 de juny, a l'aula magna de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura (ETSA) de la Universitat Politècnica de València.


Més informació


Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


GreenMetric GreenMetric
La UPV, entre els 100 primers llocs del món en sostenibilitat ambiental i la millor universitat d'Espanya en gestió de residus
Premis als millors expedients Premis als millors expedients
La UPV reconeix 193 alumnes i titulats per la seua brillantor acadèmica
Junction 2018 Junction 2018
Un equip de Makers UPV s'imposa en la categoria Future Cities de la hackató més gran d'Europa amb GuideMe
Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2018 Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2018
Ramón Martínez Máñez, catedràtic de la UPV i director de l'IDM, rep el guardó de mans del rei Felip VI
Guanyadora absoluta i 5 premis especials Guanyadora absoluta i 5 premis especials
La UPV arrasa en iGEM 2018, la competició de biologia sintètica més important del planeta
Per la seua obra 'Estamos todas bien' Per la seua obra 'Estamos todas bien'
La valenciana Ana Penyas, diplomada per l'ETSED i graduada en Belles Arts per la UPV, guardonada amb el Premi Nacional del Còmic

EMAS upv