- -
UPV
 

ResTAPIA 2012

ResTAPIA 2012

La Universitat Politècnica de València organitza el I Congrés Internacional de Restauració de l'Arquitectura de Tàpia del 21 al 23 de juny de 2012.ResTAPIA 2012, que tractarà de les tècniques constructives i de restauració de l'arquitectura de terra, reunirà prop de 200 participants, procedents de més de vint països dels cinc continents: Austràlia, el Japó, l'Índia, Nepal, els Estats Units, l'Argentina, Mèxic, el Magrib i tot Europa.


S'exposaran intervencions com la restauració dels murs de tàpia del Japó afectats pel tsunami de 2011, o la restauració dels temples de Nepal, juntament amb les experiències en arquitectura de terra d'alguns poblats indis, la construcció en terra als Estats Units i la reconstrucció de les escultures de terra dels budes a Afganistan destruïdes fa uns anys.


La presència de la denominada tàpia valenciana en terres algerianes, així com les múltiples experiències realitzades en els últims anys amb la terra com a material de construcció sostenible amb virtuts bioclimàtiques, són altres de les qüestions que s'abordaran en les moltes ponències previstes.


De fet, l'arquitectura de terra en general i la de tàpia en particular, constitueix un patrimoni arquitectònic de primer ordre a la Península Ibèrica, l'existència de la qual està documentada des de l'època romana.


Aquest congrés està organitzat pels professors Camilla Mileto, Fernando Vegas i Valentina Cristini, i s'emmarca dins d'un projecte d'investigació titulat La restauració de l'arquitectura de tàpia a la península ibèrica. Criteris, tècniques, resultats i perspectives, que dirigeix la professora de la UPV Camilla Mileto.


ResTAPIA 2012 té lloc del 21 al 23 de juny, a l'aula magna de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura (ETSA) de la Universitat Politècnica de València.


Més informació


Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


Rànquing Reuters 2019 Rànquing Reuters 2019
La Universitat Politècnica de València, entre les 100 universitats més innovadores d'Europa
Amb l'acceleració del Tesla Roadster Amb l'acceleració del Tesla Roadster
S'ha presentat 'Turian', el nou prototip d'Hyperloop UPV a la recerca de l'èxit en la Pod Competition IV de Los Angeles
Pot una màquina pensar com un humà? Pot una màquina pensar com un humà?
UPV TV estrena temporada de 'Science Quiz', amb quatre nous capítols sobre intel·ligència artificial
Líder nacional Líder nacional
La UPV, dins dels 10 primers llocs del món de canals universitaris en YouTube
La matemàtica del futur La matemàtica del futur
Marina Murillo: "Hem de canviar la mentalitat i voler quedar-nos; l'avanç d'un país va lligat al de la seua investigació"
ARWU 2018 ARWU 2018
La UPV, millor politècnica d'Espanya segons l'indicador d'universitats més prestigiós del món

EMAS upv