- -
UPV
 

Premi Talent Jove

L'egressada de la UPV Loreto Crespo, premi Talent Jove de la Comunitat Valenciana en ciència

[ 01/03/2023 ]

Orgull per a la UPV és celebrar com a propi el triomf d'una titulada de la institució. Un triomf com el de Loreto Crespo, graduada en Biotecnologia per la UPV i guanyadora, fa tan sols uns dies, del Premi Talent Jove de la Comunitat Valenciana en la categoria de Ciència.

Amb només 34 anys, Loreto Crespo és CEO de Genotipia, una plataforma de comunicació i divulgació en l'àmbit de la genètica mèdica que va fundar fa 8 anys i que li ha valgut aquest important reconeixement. Crespo és biotecnòloga amb Màster Universitari en Investigació en Biologia Molecular, Cel·lular i Genètica de formació; també és secretària de BIOVAL, clúster d'empreses biotecnològiques de la Comunitat Valenciana, i vicepresidenta de l'Associació de Joves Empresaris de València.

Es defineix a si mateixa com una emprenedora que va gaudir del seu temps de formació i que gaudeix del seu treball; una dona amb moltes inquietuds el camí de la qual no ha sigut fàcil, però sí apassionant.

Crespo, que va rebre el premi de les mans del president de la Generalitat, Ximo Puig, va destacar que és tan important fer ciència com ensenyar a qui fa ciència, així com poder ajudar a fer que la ciència arribe al personal sanitari i puga utilitzar-la en el seu dia a dia. “Ja ho deia Rosalind Franklin: la ciència i la vida quotidiana no poden separar-se”, va destacar l'emprenedora i científica en el seu discurs.

Els Premis Talent Jove de la Comunitat Valenciana estan organitzats de manera conjunta per CaixaBank i Levante-EMV, amb la col·laboració d'À Punt Media i la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), i estan dirigits a potenciar i impulsar la carrera professional de la joventut amb talent.

Les persones guardonades en les altres categories van ser: l’arquitecta Ana Devís i l’arquitecte Daniel Rueda en la de Cultura, pel seu projecte fotogràfic i artístic; Eros Recio en la d'Acció Social, pel seu programa Euroinclusió; Leyre Romero, tennista professional que ocupa la posició 168 en el rànquing de la WTA, en la d'Esports, i Jacobo Sanmartín, de l'empresa BigBuy, en la d'Empreses.

Més informació

Notícies destacades


Més títols en l'oferta UPV Més títols en l'oferta UPV
La UPV llança tres nous màsters en l'àmbit de la sostenibilitat, les aeronaus no tripulades, i la matemàtica industrial. A més, recupera els estudis d'Enginyeria Tèxtil
Beques Santander Erasmus Beques Santander Erasmus
Pots optar a una de les 1.875 beques que s'ofereixen. El termini de sol·licitud acaba el 14 de març del 2023
EUCAIM EUCAIM
La UPV lidera la construcció del node central de la infraestructura d'imatges mèdiques de càncer més important d'Europa
Medalla Margarita Salas Medalla Margarita Salas
Alejandra Boni, investigadora d'INGENIO (UPV-CSIC), ha sigut guardonada amb aquest premi
 'El teu grau UPV en TikTok' 'El teu grau UPV en TikTok'
Guanya entrades per als millors festivals musicals publicant un video sobre un grau UPV en TikTok
Ellas hablan de ciencia Ellas hablan de ciencia
En el marc del 11F, l'Àrea de Comunicació de la UPV estrena este espai amb 11 investigadores de la UPV

EMAS upv