- -
UPV
 

Up!Steam4

Arranca Up!Steam4, concurs que desafia els xiquets i xiquetes a dissenyar una ciutat sense fum, sense soroll i digital

[ 05/12/2022 ]

La quarta edició d'Up!Steam, concurs impulsat pel Consell Social de la Universitat Politècnica València, encoratja els joves entre 10 i 16 anys que presenten idees innovadores per a convertir les ciutats en climàticament neutres.

El repte és proposar idees, sota la perspectiva de les disciplines Steam, que puguen ser posades en marxa per les institucions per a aconseguir ciutats descarbonitzades en un futur proper, “el talent dels joves no té límits. Com en anteriors edicions, segur que ens sorprendran amb propostes i accions concretes per a avançar en la transició ecològica en què es troben les ciutats”, indica la presidenta del Consell Social de la UPV, Mónica Bragado.

Els joves hauran d'aportar solucions integrades i disruptives a molts dels problemes a què s'enfronten els ciutadans avui en dia, i analitzar i treballar en aspectes com ara la construcció, l’energia neta, l’economia circular, el disseny urbà, l’hàbitat, la mobilitat i la intel·ligència artificial per a aportar iniciatives que garantisquen una ciutat climàticament neutra.

Bona resposta de col·legis i instituts

Des de l'organització d'Up!Steam ressalten la resposta sense precedents d’escoles i instituts de la Comunitat Valenciana. En cada edició s'incrementa el nombre de participants. Als joves els resulta molt interessant i desafiador poder presentar solucions als problemes que pateixen els ciutadans en el context actual. I en aquest sentit, ens hem sumat al repte llançat per l'Ajuntament de València, Missions València 2030, per a convertir la ciutat en un espai climàticament neutre que millore la qualitat de la vida de les persones”, explica Bragado.

La presidenta del Consell Social anima els i les joves i el professorat a participar en el concurs, “les noves generacions són font de talent i urgeix canalitzar aquest talent per a dissenyar un projecte de ciutat saludable. Up!Steam us ofereix l’oportunitat de definir un futur sostenible, amb energia neta i amb entorns urbans verds i saludables”.

Ampliat a més alumnat

La competició està adreçada a centres escolars de primària, secundària i batxillerat. Els cursos que poden competir són els compresos entre 5è d'educació primària i 2n de batxiller (tots dos inclosos). En aquesta edició també s'han ampliat els alumnes que cursen grau bàsic i grau mitjà. Els equips hauran d'estar equilibrats en gènere en la seua competició, i la portaveu ha de ser una dona.

Up!Steam4 preveu tres categories dividides per edats i tipologia del projecte. La categoria DREAMERS, en què els equips faran un projecte d'ideació, però sense executar-lo físicament. En la categoria MAKERS, els equips portaran a terme un projecte d'ideació i l'executaran desenvolupant un prototip físic, una maqueta, un producte o una màquina. Finalment, la categoria CODERS, en què els participants faran un projecte de programació.

El termini d'inscripció dels equips acaba el proper 31 de desembre del 2022. https://upsteam.es/

Notícies destacades


THE per matèrias THE per matèrias
La Universitat Politècnica de València inclosa un any més entre les 500 millors universitats del món en Ciències de la Vida
30 aniversari IDEES 30 aniversari IDEES
Idees UPV celebra els 30 anys reconeixent la tasca de persones i empreses implicades en la seva història
Motxilla solidària Motxilla solidària
Dona material escolar per a estudiants del programa de la Fundació Secretariat Gitano de la Comunitat Valenciana
Ampliació d'ENHANCE Ampliació d'ENHANCE
Tres universitats capdavanteres d'Europa, ETH Zuric, TU Delft i Gdansk Tech, s'uneixen a l'aliança de la qual forma part la UPV
La huella del plástico La huella del plástico
Són els que necessites per a conèixer els efectes del plàstic, sota el guiatge del personal investigador de la UPV

EMAS upv