- -
UPV
 

Càtedra UPV-ISTOBAL

7 estudiants de la UPV brillen amb llum pròpia en les Innovation Event Series de la multinacional espanyola líder en solucions per a la rentada i cura del vehicle

[ 25/08/2021 ]

7 estudiants de la Universitat Politècnica de València (UPV), inclosos 4 membres de YUDesign -col·lectiu integrat en Generació Espontània UPV, la plataforma de la institució per a promoure l'adquisició de competències transversals a través de la realització d'activitats extracurriculars-, han brillat amb llum pròpia en les Innovation Event Series d'ISTOBAL, la multinacional espanyola líder en el disseny, la fabricació i la comercialització de solucions per a la rentada i cura del vehicle.

Durant l'esdeveniment, organitzat regularment per ISTOBAL amb la finalitat de fomentar la creativitat i la generació d'idees, els i les alumnes de la UPV han presentat a l'organització els treballs final de carrera que han desenvolupat amb el suport de la Càtedra UPV-ISTOBAL d'Innovació Oberta.

Deep learning, realitat augmentada, electrònica impresa…

En concret, han sigut 5 els treballs presentats, començant per LOPerdIA, un sistema de localització automàtica d'objectes perduts en vehicles mitjançant tècniques de visió artificial i deep learning ideat per Joaquín Terrés Sánchez (Màster d'Enginyeria Aeronàutica) sota la direcció de Carlos Monserrat.

A continuació, Alazne Irastoza Gabilondo ha mostrat el seu treball de fi del Màster Universitari en Disseny i Fabricació Integrada Assistits per Computador, “Disseny d'un model per al manteniment i assistència operativa de ponts de rentada amb plataformes de realitat augmentada”, dirigit per Carlos Vila Pastor; i Pablo Catalá Gutiérrez, el seu treball final del Grau en Enginyeria Electrònica i Automàtica, “Disseny i implementació de sistemes sensors per a equips industrials mitjançant la utilització d'electrònica impresa amb serigrafia i amb in-mold”, dirigit per Eduardo García Breijo.

Posteriorment, YUDesign UPV ha presentat dues investigacions, Gesture Control, de la mà d'Empar Martí i Pablo Mirón, i Un simple reflex, posat en coneixement dels assistents per Carlos García i Walid Herrera.

Esdeveniments d'innovació oberts a tota l'empresa

Les ISTOBAL Innovation Event Series són esdeveniments d'innovació oberts a tota l'empresa. Es tracta d'espais de discussió en els quals qualsevol empleat pot presentar una idea i rebre feedback dels seus companys.

A vegades, aquestes jornades també compten amb convidats d'empreses i organitzacions externes que exposen les seues estratègies d'innovació. Aquaservice, Grefusa o Logifruit han participat en aquestes trobades a les quals ara s'han sumat els citats estudiants de la UPV.

Pedro Fuentes: “És una meravella poder contribuir a un aprenentatge tan autèntic”

Pedro Fuentes, director de la Càtedra, ha destacat que els estudiants “han treballat molt dur per a obtenir solucions a reptes reals. És una meravella poder contribuir a un aprenentatge tan autèntic, en el qual cal agrair la implicació d'ISTOBAL en totes les etapes del procés, incloent l'oportunitat de presentar les propostes en un escenari tan singular”.

Per part seua, Marcos Rozas, MI+D+i manager d'ISTOBAL, ha agraït a la UPV en general, i als alumnes implicats en particular, l'esforç i la il·lusió amb la qual han participat en tots els reptes i activitats que s'han plantejat des de la Càtedra.

“Aquest és l'exemple perfecte de l'efectiva que pot ser la col·laboració entre universitat i empresa. Hi ha molt de talent en la UPV i és una sort per a ISTOBAL poder contribuir a desenvolupar-lo i acostar el món empresarial als estudiants”, ha conclòs.

Notícies destacades


La UPV prepara una estratègia per a electrificar les barques de l'Albufera La UPV prepara una estratègia per a electrificar les barques de l'Albufera
El parc natural de l'Albufera compta amb prop de mil barques censades, de pesca i passeig turístic, que treballen una mitjana de 300 dies a l'any
GO_INNOLAND, una alternativa contra l'abandó de terres i la despoblació rural GO_INNOLAND, una alternativa contra l'abandó de terres i la despoblació rural
Un equip de la UPV impulsa un projecte d'innovació social per a la recuperació de parcel·les sota la fórmula cooperativa
El millor equip espanyol de la història El millor equip espanyol de la història
L'FSUPV Team prossegueix el seu ascens imparable: segon en Spielberg i Hockenheim, i vencedor a Montmeló
IMAS IMAS
Investigadors de la UPV, el CSIC i la UV participen en un projecte per a desenvolupar un nou escàner PET de diagnòstic clínic
Alumnado tutor Alumnado tutor
¿Necesitas ayuda? El alumnado tutor te acompaña, todos los días, durante tu primer curso en la universidad

EMAS upv