- -
UPV
 

Pla Concilia

El Consell de la UPV ratifica el nou Pla Concilia, que millora les condicions laborals de tot el personal de la Universitat, tant docent com administratiu

[ 27/07/2021 ]

El Consell de Govern de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha ratificat el nou Pla Concilia de la Universitat, que conjumina i millora els dos plans existents fins ara, per al PDI i per al PAS, i els unifica en un sol pla per a tot el personal de la Universitat.

El nou pla és “fruit de més de 40 hores de treball de la taula tècnica de negociació amb els sindicats, als quals aprofite l’ocasió per a agrair totes les aportacions, les idees i les ganes de treballar en favor de la conciliació laboral del personal de la Universitat”, ha assenyalat el vicerector d’Internacionalització i Comunicació de la UPV, José Francisco Monserrat del Río.

Voluntat de negociació

Monserrat, a més, ha destacat “la voluntat de negociació de l’equip de govern, que ha treballat de manera incessant per portar avant un nou Pla Concilia amb avanços molt importants per a la conciliació laboral, personal i familiar de tot el personal de la UPV”.

Cura de menors greus amb retribució íntegra

Entre aquests avanços, el nou Pla Concilia permet al pare i a la mare una reducció de la jornada de treball d’almenys la meitat de la duració corresponent, tot percebent les seues retribucions de manera íntegra, per a tenir cura del fill o filla, menor d’edat o amb diversitat funcional intel·lectual, afectat per càncer o per una altra malaltia greu o rara.

A més, també es permet a les treballadores absentar-se per sotmetre’s a tècniques de reproducció assistida o participar en sessions de preparació prèvies a l’adopció. Les famílies amb filles o fills prematurs, o que necessiten hospitalització després del part, podran absentar-se dues hores al dia tot mantenint les seues retribucions íntegres.

Flexibilització del permís per matrimoni

També es preveu la flexibilització del gaudi del permís per matrimoni, i es permet acompanyar el cònjuge, o la parella de fet, a consultes, tractaments o exploracions mèdiques, quan hi haja necessitat d’acompanyament.

El nou Pla Concilia preveu el permís d’absentar-se per acudir a tutories, o a qualsevol altre requeriment del centre escolar dels fills o filles del personal de la UPV.

Més dies de permís

S’incrementa a sis dies el permís per accident del cònjuge o familiar de primer grau quan el succés es produïsca en una altra localitat. A més, s’inclou el permís per a presentar-se a exàmens o proves selectives d’ingrés en l’administració pública, i s’augmenta el permís per trasllat de dos a tres dies.

Finalment, s’augmenten les situacions per les quals es permet la reducció de jornada, i es permet, en cas de trobar-se prop de la jubilació, l’acumulació de les reduccions en jornades completes.

D’aquesta manera, la UPV adapta la seua normativa al decret 42/2019, de 22 de març del 2019, del Consell, de regulació de les condicions de treball del personal funcionari de l’administració de la Generalitat.

Més informació

Notícies destacades


La UPV prepara una estratègia per a electrificar les barques de l'Albufera La UPV prepara una estratègia per a electrificar les barques de l'Albufera
El parc natural de l'Albufera compta amb prop de mil barques censades, de pesca i passeig turístic, que treballen una mitjana de 300 dies a l'any
GO_INNOLAND, una alternativa contra l'abandó de terres i la despoblació rural GO_INNOLAND, una alternativa contra l'abandó de terres i la despoblació rural
Un equip de la UPV impulsa un projecte d'innovació social per a la recuperació de parcel·les sota la fórmula cooperativa
El millor equip espanyol de la història El millor equip espanyol de la història
L'FSUPV Team prossegueix el seu ascens imparable: segon en Spielberg i Hockenheim, i vencedor a Montmeló
IMAS IMAS
Investigadors de la UPV, el CSIC i la UV participen en un projecte per a desenvolupar un nou escàner PET de diagnòstic clínic
Cátedra UPV-ISTOBAL Cátedra UPV-ISTOBAL
7 estudiants de la UPV brillen amb llum pròpia en les Innovation Event Sèries de la multinacional espanyola
Alumnado tutor Alumnado tutor
¿Necesitas ayuda? El alumnado tutor te acompaña, todos los días, durante tu primer curso en la universidad

EMAS upv