- -
UPV
 

Diana Morant, ministra de Ciència i Innovació

L'enginyera de Telecomunicació UPV ha col·laborat intensament amb la universitat, en l'etapa com a alcaldessa de Gandia

[ 13/07/2021 ]

Diana Morant, enginyera de Telecomunicació formada a la Universitat Politècnica de València -en l'ETSET-, ha sigut nomenada ministra de Ciència i Innovació del Govern d'Espanya. A l'acte de presa de possessió de la cartera ministerial ha assistit el rector de la UPV, José Esteban Capilla, entre altres personalitats.

Fins al nomenament com a ministra, Diana Morant ha sigut alcaldessa de Gandia, càrrec que ha exercit durant sis anys i al qual ha hagut de renunciar per a assumir el ministeri. Morant ha afirmat que treballarà per “una transició verda i digital, que vetle per la igualtat i la cohesió social, i que no deixe a ningú arrere”. La ministra assegura que vol “continuar transformant, des d'una altra dimensió, els mecanismes i les condicions que ens porten cap a un futur més pròsper, feliç i sostenible per a totes i tots”.

Col·laboració amb la UPV

Durant el mandat en el consistori, Morant s'ha distingit pel compromís amb la ciència i la innovació, i per la col·laboració amb la Universitat Politècnica de València i amb el seu campus més pròxim, el campus de Gandia.

La ja exalcaldesa va apostar per fer de Gandia Ciutat de la Ciència i la Innovació, i per convertir la localitat en una ciutat intel·ligent, per a la qual cosa ha comptat amb la Universitat. A més, ha donat suport a iniciatives com la Càtedra Gandia Turisme Intel·ligent, el Congrés Internacional de Comunicació i Tecnologia Comunica2, les Jornades Gandia Turisme Intel·ligent i la Càtedra d'Innovació, entre d'altres.

La bona sintonia de l'Ajuntament de Gandia i la UPV s'ha constatat en altres àmbits, com el recent acord per a la construcció d'un pavelló esportiu d'ús compartit per la comunitat universitària i la ciutadania.

Suport del rector

El rector de la UPV, José Esteban Capilla, ha volgut acompanyar Diana Morant en la seua presa de possessió a Madrid. Per al rector “la UPV està radiant d’alegria amb el recent nomenament de Diana Morant com a ministra de Ciència i Innovació. Serà una graduada de la Universitat Politècnica de València, formada a la seua Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Telecomunicació, l'encarregada de gestionar el major pressupost en R+D de la història d'Espanya. A més, la ministra és una persona en total sintonia amb la UPV, com ho mostra el recent compromís conjunt entre la UPV i l'Ajuntament de Gandia per a la promoció d'un centre esportiu conjunt. La UPV estarà sempre a la disposició de la ministra i el seu ministeri en la senda d'incrementar la inversió en R+D+I a Espanya”.

D'altra banda, el director del campus de Gandia de la UPV, Jesús Alba, ha valorat molt positivament el nomenament de Diana Morant: “Des de fa anys s'ha treballat conjuntament en molts projectes relacionats amb la ciència i la innovació, sempre anant al davant i amb molta visió de futur. És una persona que, a més d'estar formada a la UPV, ha demostrat la seua vàlua en nombrosos àmbits de la cartera que acaba d'assumir”.

Cal destacar que Diana Morant ha rebut la cartera ministerial de la mà de l'astronauta Pedro Duque, doctor honoris causa per la Universitat Politècnica de València.

Notícies destacades


La UPV prepara una estratègia per a electrificar les barques de l'Albufera La UPV prepara una estratègia per a electrificar les barques de l'Albufera
El parc natural de l'Albufera compta amb prop de mil barques censades, de pesca i passeig turístic, que treballen una mitjana de 300 dies a l'any
GO_INNOLAND, una alternativa contra l'abandó de terres i la despoblació rural GO_INNOLAND, una alternativa contra l'abandó de terres i la despoblació rural
Un equip de la UPV impulsa un projecte d'innovació social per a la recuperació de parcel·les sota la fórmula cooperativa
El millor equip espanyol de la història El millor equip espanyol de la història
L'FSUPV Team prossegueix el seu ascens imparable: segon en Spielberg i Hockenheim, i vencedor a Montmeló
IMAS IMAS
Investigadors de la UPV, el CSIC i la UV participen en un projecte per a desenvolupar un nou escàner PET de diagnòstic clínic
Cátedra UPV-ISTOBAL Cátedra UPV-ISTOBAL
7 estudiants de la UPV brillen amb llum pròpia en les Innovation Event Sèries de la multinacional espanyola
Alumnado tutor Alumnado tutor
¿Necesitas ayuda? El alumnado tutor te acompaña, todos los días, durante tu primer curso en la universidad

EMAS upv