- -
UPV
 

QS World University Ranking 2022

El rànquing QS situa la UPV entre les 10 millors d'Espanya i la millor de la Comunitat Valenciana

[ 18/06/2021 ]

La Universitat Politècnica de València es troba entre les 10 millors universitats d'Espanya i és la millor de la Comunitat Valencia, segons l'última edició del prestigiós QS World University Ranking. Pel que fa a la posició global, el rànquing QS situa la UPV entre les 400 millors universitats de tot el món, en concret en el lloc 371 d’aquesta classificació elaborada per la consultora Quacquarelli Symonds.

En l’àmbit mundial, el QS World University Ranking està liderat per l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT), per setè any consecutiu; li segueixen les universitats d'Oxford, Stanford i Cambridge.

La millor universitat pública d’Espanya en ràtio de docents per estudiant

Per a dur a terme l'estudi, la consultora Quacquarelli Symonds considera sis dimensions de les institucions d'educació superior: la reputació acadèmica, la reputació per a l’ocupació, l'impacte de la recerca, la ràtio d'estudiants per cada docent i la proporció d'alumnat i professorat internacional.

La UPV destaca en la ràtio de docents per estudiant, ja que es troba en la posició 177 en l’àmbit mundial i és la primera universitat pública d’Espanya en aquest paràmetre; també en reputació acadèmica, amb la posició 331 al món, i en reputació per empreses, amb la posició 501+.

La Universitat Politècnica de València és l’única universitat de la Comunitat Valenciana que es troba entre les 400 millors del món, segons el rànquing QS. Quant a les politècniques espanyoles, la UPV és la segona millor situada al rànquing.

QS World University Ranking

El QS World University Ranking es publica anualment des de l'any 2004; elaborat per la consultora britànica Quacquarelli Symonds, es tracta d'un dels índexs més prestigiosos del món, juntament amb el rànquing de Xangai i el THE (Times Higher Education).

Enguany, el rànquing QS ha analitzat 6.415 universitats del món, d’entre els més de 22.000 centres existents; d'aquests, 1.705 van arribar a la taula d'avaluació final. Els resultats han tingut en compte 14,7 milions d'articles acadèmics publicats entre el 2015 i el 2019, i els 96 milions de citacions rebudes per aquests articles; també s'han considerat les opinions expertes de més de 130.000 docents i de més de 75.000 representants d'empreses.

Rànquings internacionals

Cal destacar que la Quacquarelli Symonds també elabora el QS World University Rankings per matèries, que en l'última edició situa la UPV com a referent en 15 disciplines.

Aquest resultat s'uneix a les excel·lents posicions de la Universitat Politècnica de València en altres rànquings nacionals i internacionals, com l’Academic Ranking of World Universities (rànquing de Shanghái), que reconeix la UPV com la millor universitat politècnica d'Espanya.

Notícies destacades


Heroïnes de l'enginyeria Heroïnes de l'enginyeria
Natalia Falagán, premi Top 50 Women in Engineering: "En la UPV vaig aprendre la importància de la innovació"
Diana Morant, Alumni UPV, ministra de Ciència i Innovació Diana Morant, Alumni UPV, ministra de Ciència i Innovació
L'enginyera de Telecomunicació ha mantingut una intensa col·laboració amb la UPV i amb el campus de la seua ciutat, en la seua etapa com a alcaldessa de Gandia
El Màster en Edificació de la ETSEE, el millor d'Espanya El Màster en Edificació de la ETSEE, el millor d'Espanya
La UPV imparteix 6 títols inclosos en el top nacional del Rànquing de Màsters de "El Mundo" per al pròxim curs
Hyperloop UPV presenta IGNIS, el prototip que accelera sense tocar el raïl Hyperloop UPV presenta IGNIS, el prototip que accelera sense tocar el raïl
València acollirà, del 19 al 25 de juliol, la primera edició de la European Hyperloop Week
Càtedra Stadler UPV Càtedra Stadler UPV
Convocat el Premi al millor expedient acadèmic per a titulades en els graus en enginyeria de les branques industrial i aeronàutica
U-Ranking U-Ranking
La UPV, entre les 5 millors universitats d'Espanya i líder nacional a nivell docent

EMAS upv