- -
UPV
 

Campió d'Espanya Absolut

El taekwondista Andoni Cintado revalida el títol per tercer any consecutiu, en la categoria de -80 quilos

[ 09/06/2021 ]

Andoni Cintado, estudiant de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria del Disseny de la UPV, ha aconseguit la tercera medalla d'or consecutiva al Campionat d'Espanya Absolut de Taekwondo, en la categoria de -80 quilos.

“Estar tres anys seguits sent el millor a nivell nacional d'una categoria no és senzill”, explica Andoni. “Ja fa temps que faig un bon treball i continue creixent com a esportista, i això em fa estar orgullós sense necessitat que un resultat de campionat m’ho confirme. Però estic molt content, perquè no sempre els resultats concorden amb el treball realitzat, i en aquest cas sí que ha sigut així”.

La final, celebrada a Benidorm al final de maig, “va ser complicada, perquè el meu rival venia de fer un campionat molt bo i tenia un bon nivell”, afegeix Andoni, qui explica també que, tot i que va començar per davall en el marcador, “a força d'insistir i aplicar un ritme alt de combat, vaig aconseguir guanyar-lo i proclamar-me campió d'Espanya”.

Diumenge que ve, 13 de juny, Andoni posa rumb a Bulgària per a participar en els Jocs Multieuropeus. Un campionat que serà complicat, ja que “els competidors classificats per a Tòquio 2021 estan rodant per aquests campionats i es troben en la millor forma possible”.

Andoni Cintado va ser nomenat Esportista Destacat UPV en 2019 i és beneficiari de les ajudes de residència a esportistes UPV amb les quals la Universitat afavoreix la dedicació a l'esport d'alta competició.

Notícies destacades


Heroïnes de l'enginyeria Heroïnes de l'enginyeria
Natalia Falagán, premi Top 50 Women in Engineering: "En la UPV vaig aprendre la importància de la innovació"
Diana Morant, Alumni UPV, ministra de Ciència i Innovació Diana Morant, Alumni UPV, ministra de Ciència i Innovació
L'enginyera de Telecomunicació ha mantingut una intensa col·laboració amb la UPV i amb el campus de la seua ciutat, en la seua etapa com a alcaldessa de Gandia
El Màster en Edificació de la ETSEE, el millor d'Espanya El Màster en Edificació de la ETSEE, el millor d'Espanya
La UPV imparteix 6 títols inclosos en el top nacional del Rànquing de Màsters de "El Mundo" per al pròxim curs
Hyperloop UPV presenta IGNIS, el prototip que accelera sense tocar el raïl Hyperloop UPV presenta IGNIS, el prototip que accelera sense tocar el raïl
València acollirà, del 19 al 25 de juliol, la primera edició de la European Hyperloop Week
Càtedra Stadler UPV Càtedra Stadler UPV
Convocat el Premi al millor expedient acadèmic per a titulades en els graus en enginyeria de les branques industrial i aeronàutica
U-Ranking U-Ranking
La UPV, entre les 5 millors universitats d'Espanya i líder nacional a nivell docent

EMAS upv