- -
UPV
 

Protegeix allò que estimes

La UPV desenvolupa Dulk Falla 2021, l'app que permet descobrir, a través de la realitat augmentada, el monument municipal d'enguany

[ 16/03/2021 ]

Unit Experimental –l'equip interdisciplinari de la Universitat Politècnica de València (UPV) especialitzat en realitat augmentada i integrat per personal investigador de la Facultat de Belles Arts i l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Informàtica– és el responsable del desenvolupament de Dulk Falla 2021, l'aplicació de realitat augmentada a través de la qual qui ho desitge pot descobrir el monument municipal d'enguany.

La falla, dissenyada per l'artista valencià Antonio Segura, Dulk, i construïda per Alejandro Santaeulalia, té per lema “Protegeix allò que estimes”, que cerca conscienciar-nos sobre la nostra responsabilitat en la deterioració de la salut del planeta, i convidar-nos a ser part activa en la preservació de les espècies.

En un any complex per a la cultura festiva, l'aplicació ofereix la possibilitat, a tota aquella persona que es trobe a la plaça de l'Ajuntament, de descobrir el monument a través de la realitat augmentada.

Màscares digitals per a transformar-se en els animals de la falla

A més de presentar la falla, l'aplicació disposa d'una sèrie de màscares (mitjançant filtres d'Instagram) amb les quals qualsevol persona pot convertir-se en algun dels animals creats per Dulk per a la falla.

Així mateix, Dulk Falla 2021 inclou també una eina d'aprenentatge, ja que en la seua secció Fauna podrem aprendre més sobre l'hàbitat, els costums i l'estat de conservació d'algunes de les espècies que componen el ric univers de la falla municipal.

L'aplicació va ser llançada i presentada públicament ahir, 15 de març, i està disponible tant per a iOS com per a Android. Això sí, la possibilitat de veure la falla municipal a través de l'aplicació tindrà lloc exclusivament durant els dies grans de la setmana fallera, és a dir, entre el 15 i el 19 de març del 2021, i sempre que ens trobem pels voltants de la plaça de l'Ajuntament de València. La nit de la cremà, la falla desapareixerà, mantenint el simbolisme purificador del foc.

Col·laboració Generalitat-UPV

Dulk Falla 2021 és fruit de la col·laboració entre la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana i la UPV, els màxims representants de les quals, la consellera Carolina Pascual i el rector Francisco Mora, van estar ahir presents en un acte d'inauguració en el qual també van participar, a més dels creadors, l'alcalde de València, Joan Ribó, i la vicealcaldessa, Sandra Gómez, entre altres autoritats polítiques i responsables del projecte.

Més informació

Notícies destacades


THE per matèrias THE per matèrias
La Universitat Politècnica de València inclosa un any més entre les 500 millors universitats del món en Ciències de la Vida
30 aniversari IDEES 30 aniversari IDEES
Idees UPV celebra els 30 anys reconeixent la tasca de persones i empreses implicades en la seva història
Motxilla solidària Motxilla solidària
Dona material escolar per a estudiants del programa de la Fundació Secretariat Gitano de la Comunitat Valenciana
Ampliació d'ENHANCE Ampliació d'ENHANCE
Tres universitats capdavanteres d'Europa, ETH Zuric, TU Delft i Gdansk Tech, s'uneixen a l'aliança de la qual forma part la UPV
Up!Steam4 Up!Steam4
Arranca Up!Steam4, concurs que desafia els xiquets i xiquetes a dissenyar una ciutat sense fum, sense soroll i digital
La huella del plástico La huella del plástico
Són els que necessites per a conèixer els efectes del plàstic, sota el guiatge del personal investigador de la UPV

EMAS upv