- -
UPV
 

PRINS

El Consell de Govern de la UPV aprova la creació del Centre d'Investigació en Direcció de Projectes, Innovació i Sostenibilitat

[ 21/10/2020 ]

El Consell de Govern de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha aprovat la creació del Centre d'Investigació en Direcció de Projectes, Innovació i Sostenibilitat (PRINS), una estructura que inclou 13 investigadores i investigadors doctorats del Grup d'Investigació de Disseny i Direcció de Projectes (GI-DDP) del Departament de Projectes d'Enginyeria de la UPV (DPI).

Nascut al març del 2016, el GI-DDP ha dut a terme fins avui un desenvolupament científic rellevant, tal com avalen els seus indicadors. No obstant això, com assenyala el PRINS en la seua memòria de creació, “aquest desenvolupament s'ha produït en diferents línies d'investigació amb baixa interconnexió i un millorable nivell de col·laboració”.

És per això que, a la fi del 2019, un grup investigador adscrit al GI-DDP va sentir “la necessitat de millorar la coordinació i integració entre els membres del grup, amb els objectius de consolidar les línies de recerca i millorar la qualitat d'aquesta, així com el seu impacte científic, tècnic, social i econòmic, conformant equips investigadors que milloren les possibilitats d'accedir a projectes de finançament públic”.

13 integrants

Aquest és l'origen del PRINS, que agrupa a Pablo Aragonés Beltrán, Mónica Arroyo Vázquez, Miguel Ángel Artacho Ramírez, Mª José Bastante Ceca, Salvador Capuz Rizo, Pablo Sebastián Ferrer Gisbert, José Luis Fuentes Bargues, Mª Carmen González Cruz, Vanesa Lo Iacono Ferreira, Bélgica Pacheco Blanco, Juan Pascual Pastor Ferrando, Rosario Viñoles Cebolla i José Luis Vivancos Bono.

Es tracta –en paraules de José Capilla, vicerector d'Investigació, Innovació i Transferència de la UPV– d’“un grup investigador molt puixant, que està apostant per un nou enfocament dels projectes en enginyeria orientats cap a l'eficiència energètica i la sostenibilitat”.

Objectius i eixos estratègics

El PRINS naix amb la voluntat de “contribuir a l'avanç del coneixement en les àrees de direcció de projectes, innovació i sostenibilitat, interactuant amb la comunitat científica nacional i internacional, i desenvolupant una activitat científica de qualitat, rigorosa, eficient, ètica i sostenible que puga ser transferida a la societat. Tot això, amb l'objectiu d'impulsar el desenvolupament integral de la societat i contribuir al seu progrés mitjançant la generació de coneixement i la seua transferència als agents socials i econòmics del seu entorn”.

Per a aconseguir-ho, el PRINS aspira a convertir-se en un centre d'investigació i innovació “rellevant, amb presència en xarxes i projectes internacionals vinculats als àmbits de coneixement afins a l'àrea de projectes d'enginyeria, en el qual la recerca i la transferència es desenvolupen seguint els criteris d'excel·lència i impacte internacional, i en el qual es realitze una gestió de recursos responsable, competitiva i compromesa amb el seu entorn”.

En el desenvolupament de la seua activitat, el PRINS ha establit cinc eixos estratègics, a través dels quals pretén aconseguir les seues finalitats fundacionals: gestió del talent i consolidació del centre, impuls a la generació de coneixement i aportació de valor, disseny de cartera de serveis i transferència de resultats, mesurament de resultats en termes de sostenibilitat i, finalment, difusió, comunicació i relacions institucionals.

Notícies destacades


"Visca Berlanga" "Visca Berlanga"
Professorat i personal llicenciat UPV han participat en el disseny i posada en escena de l'exposició dedicada al director de cinema
RuralLife4Good RuralLife4Good
Estudiants de la UPV creen un programa per a subvencionar habitatge per a joves en entorns rurals a canvi de col·laborar en el seu desenvolupament
Cooperació al desenvolupament amb segell UPV Cooperació al desenvolupament amb segell UPV
Una alumna de la UPV dissenya i construeix un parc infantil en Heranjal (L'Índia)
2021 THE University Impact Rànquings 2021 THE University Impact Rànquings
Times Higher Education assenyala la UPV com a universitat amb major impacte social i econòmic d'Espanya
Eleccions el 4 de maig Eleccions el 4 de maig
Per primera vegada en els 52 anys d'història de la universitat aquests comicis seran per votació electrònica. Estan cridades a les urnes 31.449 persones
32 científics UPV, en l'elit nacional 32 científics UPV, en l'elit nacional
Avelino Corma, investigador amb millor índex h d'Espanya, Jaime Lloret i Rubén Ruiz, números 1 en les seues respectives disciplines

EMAS upv