- -
UPV
 

QS World University Rànquings

La UPV, millor universitat espanyola per a estudiar Agricultura i Ciències Forestals i referència internacional en 14 disciplines

[ 04/03/2020 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV) és la millor universitat espanyola per a estudiar Agricultura i Ciències Forestals. Així ho afirma l'última edició, publicada avui dimecres, d'un dels indicadors més prestigiosos del món, el QS World University Rankings per matèries.

La classificació situa, a més, la UPV com a segona millor, a nivell nacional, en Enginyeria Química; i tercera en Enginyeria Civil; Arquitectura, i Enginyeria Mecànica, Aeronàutica i Fabricació.

Entre les 150 millors del món en set àmbits

En l'àmbit internacional, el rànquing QS reconeix també la UPV com una de les 100 millors universitats del món, tant en Agricultura i Ciències Forestals com en Enginyeria Civil.

A més, la situa dins de les 150 primeres posicions en cinc àmbits més: Enginyeria Química; Arquitectura; Enginyeria Mecànica, Aeronàutica i Fabricació; Art i Disseny, i Enginyeria Elèctrica, Electrònica i de Telecomunicacions.

Al seu torn, el rànquing QS destaca igualment el lideratge de la UPV en Informàtica i Ciències Ambientals, en les quals aconsegueix situar-se entre les 250 més destacades. En Matemàtiques, Ciències dels Materials i Física-Astronomia es troba entre les 300 millors del món; en Administració i Direcció d'Empreses, dins del rang de les primeres 400, i en Ciències Biològiques, entre les 550 millors.

D'aquesta manera, la UPV destaca un any més com a universitat de referència internacional, reconeguda en 14 de les 48 disciplines analitzades en el QS World University Rankings per matèries, que en aquesta última edició ha avaluat 1.369 universitats de 83 països.

Espanya, amb possibilitats de millora

Sobre la situació general de les institucions d'educació superior espanyoles, Ben Sowter, director d'investigació de QS, assenyala que aquesta última edició "llança l'evidència que el nou ministre d'Universitats, Manuel Castells, estarà a càrrec d'un sector que, encara que ja té un alt grau d'excel·lència, té possibilitats de millora. Espanya té bastants menys titulacions dins dels 50 primers llocs que França i -mentre que Itàlia situa vuit carreres dins de les 10 primeres posicions globals- Espanya, actualment, no en té cap en aquest tram".

Quatre indicadors i 94.000 respostes com a punt de partida

El rànquing, desenvolupat per Quacquarelli Symonds, avalua el treball de les universitats en 48 disciplines agrupades en cinc grans àrees de coneixement: Arts i Humanitats; Enginyeria i Tecnologia; Ciències de la Vida i Medicina; Ciències Naturals, i Ciències Socials i Gestió Empresarial.

Per a elaborar la classificació, QS analitza quatre indicadors: reputació acadèmica; reputació dels ocupadors; cites per articles, i índex h.

D'aquesta manera, avalua el prestigi d'una universitat en la comunitat acadèmica global a partir de 94.000 respostes en el QS's Academic Survey, la investigació més àmplia que hi ha sobre el tema.

El rànquing permet conèixer també com valoren les empreses ocupadores les persones graduades d'una universitat en particular -a partir dels coneixements oferits per més de 44.000 direccions de recursos humans-, l'impacte de la seua investigació, o la producció i impacte de l'acadèmic mitjà de cada institució.

Més informació

Notícies destacades


"Visca Berlanga" "Visca Berlanga"
Professorat i personal llicenciat UPV han participat en el disseny i posada en escena de l'exposició dedicada al director de cinema
RuralLife4Good RuralLife4Good
Estudiants de la UPV creen un programa per a subvencionar habitatge per a joves en entorns rurals a canvi de col·laborar en el seu desenvolupament
Cooperació al desenvolupament amb segell UPV Cooperació al desenvolupament amb segell UPV
Una alumna de la UPV dissenya i construeix un parc infantil en Heranjal (L'Índia)
2021 THE University Impact Rànquings 2021 THE University Impact Rànquings
Times Higher Education assenyala la UPV com a universitat amb major impacte social i econòmic d'Espanya
Eleccions el 4 de maig Eleccions el 4 de maig
Per primera vegada en els 52 anys d'història de la universitat aquests comicis seran per votació electrònica. Estan cridades a les urnes 31.449 persones
32 científics UPV, en l'elit nacional 32 científics UPV, en l'elit nacional
Avelino Corma, investigador amb millor índex h d'Espanya, Jaime Lloret i Rubén Ruiz, números 1 en les seues respectives disciplines

EMAS upv