- -
UPV
 

Amb la seua obra 'De 0 a 5.000'

Guillermo Ros Lluch, llicenciat en Belles Arts per la UPV, guanya el Premi Senyera d'Arts Visuals 2019, dotat amb 12.000 euros

[ 16/01/2020 ]

L'escultor Guillermo Ros Lluch, llicenciat en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València (UPV), ha guanyat el Premi Senyera d'Arts Visuals 2019 de l'Ajuntament de València, dotat amb 12.000 euros, amb la seua obra 0 40 60 80 120 220 400 500 600 800 1.000 1.500 2.000 5.000.

El títol de la peça, realitzada en marbre rosa perquè la seua textura "sembla carn, com trossos de cos, quelcom orgànic", l'abreuja l'autor a De 0 a 5.000, en referència al nombre de papers de vidre que s'han utilitzat per a aconseguir que la peça quede "com un espill, és l'escala d'erosió que cal fer per a aconseguir aquesta textura".

Una peça que reflecteix el mateix procés de transformació de l'obra

A través d'aquesta obra, l'artista reflecteix el mateix procés de transformació, com va haver de modificar una peça la producció de la qual va començar en una pedrera de Portugal. Va haver-hi estafes, precarietat i tot un procés de renovació que va anar transformant l'obra ideada en la seua ment fins a la guanyadora del premi.

Originàriament, la peça pesava tona i mitja, i Ros no tenia ni els mitjans, ni la tècnica, ni la infraestructura per a poder transportar-la. "Això em va obligar a anar modificant l'obra, a transformar-la, fins al punt de quedar en les restes del mateix material", explica. Va desfer i refer l'escultura, "precisament, per la successió d'obstacles" que va "haver de salvar per a transportar-la".

Ros, per a qui el premi "és una alegria molt gran", recorda el seu pas per la Facultat de Belles Arts de la UPV, "que em va encantar", i especialment, "el professorat", que ha influït en la seua manera de treballar, i en les amistats sorgides amb els companys d'aules. "M'he nodrit de les converses que teníem", afirma.

"Una talla directa en pedra que actualitza un poc els discursos"

Maribel Doménech, catedràtica del Departament d'Escultura de la Facultat de Belles Arts de la UPV; Laura Silvestre, vicedegana d'aquesta; Álvaro de los Ángeles, comissari i crític d'art; Sonia Martínez, coordinadora de programes públics de Bombas Gens, i Irene Ballester Buhigues, gestora cultural i membre de l'Associació Valenciana de Crítics d'Art, han format el jurat del premi.

En paraules del mateix Ros, han valorat que la seua obra "és una talla directa en pedra i actualitza un poc els discursos". L'escultura premiada passa a formar part de la col·lecció d'art de l'Ajuntament de València.

Més informació

Notícies destacades


Esport lliure de COVID-19 Esport lliure de COVID-19
La Càtedra de l'Esport UPV certifica el compliment de la normativa en instal·lacions i clubs
InTheMed InTheMed
La UPV lidera un projecte internacional de millora en la gestió de les aigües subterrànies a través de la innovació i la sostenibilitat
Fibril·lació auricular Fibril·lació auricular
José Joaquín Rieta, investigador del campus de Gandia UPV, lidera un grup internacional que treballa en la possibilitat de predir l'aparició de l'arrítmia amb 2 hores d'antelació
#GlobalChallenge #GlobalChallenge
70 estudiants de 9 universitats espanyoles presenten un manifest reclamant una nova societat post COVID-19
#Cogeloquenecesites #Cogeloquenecesites
David Candel i Víctor Bujaldón, alumnes del campus d'Alcoi UPV, creen una web que localitza els punts de donació de menjar en tota Espanya
Clean Sky 2 Clean Sky 2
La UPV lidera SACOC, projecte internacional clau en la investigació cap a un transport aeri sostenible

EMAS upv