- -
UPV
 

Factura electrónica

Factura electrónica

La UPV participa en EDIHOSP, el projecte que té per objecte la implantació de l'estàndard europeu en 22 hospitals de Portugal i Hongria

[ 03/12/2019 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV) és un dels socis del projecte EDIHOSP, posat en marxa recentment amb l'objectiu de promoure la integració de la factura electrònica en hospitals europeus.

Tal com explica Teresa Magal, integrant del Centre d'Investigació en Tecnologies Gràfiques i professora de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria del Disseny (ETSED) de la UPV, la directiva 2014/55/UE eInvoicing Directive estableix l'obligatorietat dels estats membres d'acceptar i generar factures electròniques seguint la norma europea (CEN).

Com a conseqüència d'això, el projecte, coordinat per EDICOM, cofinançat per la Comissió Europea a través de la convocatòria de telecomunicacions CEF 2018, i la finalització del qual està prevista per als últims mesos de 2020, té com a objectiu implementar l'estàndard europeu de facturació electrònica en 22 hospitals de Portugal i Hongria.

Al costat de la UPV, participen en el projecte l'empresa ASSECO Central Europe, dedicada al desenvolupament de solucions empresarials de les tecnologíes de la informació i les comunicacions (TIC) per a empreses, l'Agència SPMS, el Servei Nacional de Salut del Ministeri de Salut de Portugal i els hospitals hongaresos i portuguesos en els quals es preveu integrar la factura electrònica.

Connecting Europe Facility

"El treball per part de la UPV", apunta Magal, "se centra en el seguiment de les tasques per a donar a conèixer la necessitat de crear un espai comú d'intercanvi de factures electròniques, codificades sota estàndards europeus comuns que fomenten la interoperabilitat en centres sanitaris com és el cas dels hospitals involucrats".

Aquest projecte continua els treballs realitzats sobre factura electrònica en altres països de la Unió Europea, cofinançats pel programa Connecting Europe Facility (CEF) en l'àrea de les telecomunicacions, com GOVEIN, GOV2EU i HOSP&INVOICE.

"EDIHOSP vol contribuir a facilitar la interacció transfronterera entre administracions públiques, empreses i ciutadans, en aquest cas, facilitant la implantació de la factura electrònica en institucions sanitàries europees", remarca Magal.

5 investigadors UPV

L'equip de la UPV per a aquest projecte està integrat investigadors dels departaments d'Expressió Gràfica en l'Enginyeria, Organització d'Empreses i Comunicació Audiovisual, Documentació i Història de l'Art, i per membres de l'Escola Politècnica Superior de Gandia.

En concret, els investigadors UPV són Lourdes Canós Daros, José Luis Giménez López, Rebeca Díez Somavilla, Teresa Magal i Cristina Santandreu Mascarell.

Notícies destacades


Cohors Cohors
El diseño de Angélica Matallana y Mª Elisa Palacios se impone y será el stand de TAU en CERSAIE 2020 (Bolonia, Italia)
Aquest curs, 1.855 alumnes Aquest curs, 1.855 alumnes
D'Austràlia, Suïssa, el Canadà, Singapur, el Japó..., la UPV dona la benvinguda al seu estudiantat d'intercanvi per a aquest segon quadrimestre
IV Premi de Ciències Socials Vicent Castell i Llàcer IV Premi de Ciències Socials Vicent Castell i Llàcer
Joaqui García Sentamans, graduada en Enginyeria d'Edificació i Màster en Conservació del Patrimoni Arquitectònic per la UPV, guanyadora
World Ranking List World Ranking List
Formula Student UPV es corona com a millor equip europeu i tercer del món
Amb la seua obra 'De 0 a 5.000' Amb la seua obra 'De 0 a 5.000'
Guillermo Ros Lluch, llicenciat en Belles Arts per la UPV, guanya el Premi Senyera d'Arts Visuals 2019, dotat amb 12.000 euros
Fes-te soci/a d'Esports UPV! Fes-te soci/a d'Esports UPV!
Gaudeix les seues instal·lacions, activitats i competicions per 45€ (alumnat) i 65€ (PAS/PDI) de l'1 de gener al 31 de juliol

EMAS upv