- -
UPV
 

Factura electrónica

Factura electrónica

La UPV participa en EDIHOSP, el projecte que té per objecte la implantació de l'estàndard europeu en 22 hospitals de Portugal i Hongria

[ 03/12/2019 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV) és un dels socis del projecte EDIHOSP, posat en marxa recentment amb l'objectiu de promoure la integració de la factura electrònica en hospitals europeus.

Tal com explica Teresa Magal, integrant del Centre d'Investigació en Tecnologies Gràfiques i professora de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria del Disseny (ETSED) de la UPV, la directiva 2014/55/UE eInvoicing Directive estableix l'obligatorietat dels estats membres d'acceptar i generar factures electròniques seguint la norma europea (CEN).

Com a conseqüència d'això, el projecte, coordinat per EDICOM, cofinançat per la Comissió Europea a través de la convocatòria de telecomunicacions CEF 2018, i la finalització del qual està prevista per als últims mesos de 2020, té com a objectiu implementar l'estàndard europeu de facturació electrònica en 22 hospitals de Portugal i Hongria.

Al costat de la UPV, participen en el projecte l'empresa ASSECO Central Europe, dedicada al desenvolupament de solucions empresarials de les tecnologíes de la informació i les comunicacions (TIC) per a empreses, l'Agència SPMS, el Servei Nacional de Salut del Ministeri de Salut de Portugal i els hospitals hongaresos i portuguesos en els quals es preveu integrar la factura electrònica.

Connecting Europe Facility

"El treball per part de la UPV", apunta Magal, "se centra en el seguiment de les tasques per a donar a conèixer la necessitat de crear un espai comú d'intercanvi de factures electròniques, codificades sota estàndards europeus comuns que fomenten la interoperabilitat en centres sanitaris com és el cas dels hospitals involucrats".

Aquest projecte continua els treballs realitzats sobre factura electrònica en altres països de la Unió Europea, cofinançats pel programa Connecting Europe Facility (CEF) en l'àrea de les telecomunicacions, com GOVEIN, GOV2EU i HOSP&INVOICE.

"EDIHOSP vol contribuir a facilitar la interacció transfronterera entre administracions públiques, empreses i ciutadans, en aquest cas, facilitant la implantació de la factura electrònica en institucions sanitàries europees", remarca Magal.

5 investigadors UPV

L'equip de la UPV per a aquest projecte està integrat investigadors dels departaments d'Expressió Gràfica en l'Enginyeria, Organització d'Empreses i Comunicació Audiovisual, Documentació i Història de l'Art, i per membres de l'Escola Politècnica Superior de Gandia.

En concret, els investigadors UPV són Lourdes Canós Daros, José Luis Giménez López, Rebeca Díez Somavilla, Teresa Magal i Cristina Santandreu Mascarell.

Notícies destacades


Cancerless Cancerless
Un equipo de la UPV participa en un proyecto europeo para prevenir el cáncer y contribuir a su diagnóstico precoz en personas sin hogar
Carreteras más seguras Carreteras más seguras
Investigadores de la UPV y Metalesa desarrollan nuevas infraestructuras inteligentes para mejorar la seguridad vial
Reintroducción del gallipato Reintroducción del gallipato
El proyecto LIFE Renaturwat celebra el Día Mundial del Agua con una iniciativa que mejora la biodiversidad y la conservación de los humedales artificiales
Premi de la Ribera Premi de la Ribera
El doctor por la UPV Joan Borràs, premiado por el Ayuntamiento de Algemesí por un trabajo enmarcado en su tesis doctoral
Proyecto europeo LIVESEEDING Proyecto europeo LIVESEEDING
La UPV trabaja en nuevas semillas ecológicas de pimiento blanco, zanahoria morada y coliflor adaptadas al cambio climático
La gran aportación de la Universidad Pública La gran aportación de la Universidad Pública
Las universidades públicas valencianas generan casi 50.000 puestos de trabajo y elevan el salario medio de la Comunitat un 11%



EMAS upv