- -
UPV
 

En l'elit universitària internacional

La prestigiosa revista científica 'Nature' situa la Universitat Politècnica de València entre les cent millors universitats joves del món

[ 04/11/2019 ]

La publicació Nature situa la Universitat Politècnica de València entre les cent millors universitats del món. Així ho recull en el Young Universities Nature Index 2019, rànquing que analitza la recerca desenvolupada en el camp de les ciències naturals per universitats de tot el món amb menys de 50 anys d'antiguitat. La UPV ocupa actualment el lloc número 68 a nivell mundial. I en la classificació nacional, és la segona millor d'Espanya.


Per a aquesta elaboració, Nature analitza la recerca i les estratègies de cada universitat que els fa situar-se entre l'elit universitària internacional en el camp de les ciències naturals, àrea que comprèn la química, les ciències de la terra i mediambientals, les ciències de la vida i la física.


La clau: atracció de talent i treballs de recerca de gran qualitat


"Costa molt de temps erigir centres de recerca de qualitat i amb contingut, però si des d'un principi es reuneixen els ingredients adequats, milloren molt les possibilitats d'èxit. El que està aportant més resultats a les universitats incloses en el Nature Index Young; això és, les que compten amb 50 anys de trajectòria o menys, és potenciar l'atracció de talent i escalar en els rànquings gràcies a la realització de treballs de recerca de gran qualitat i les col·laboracions", apunta Bec Crew, redactor en cap del Nature Index.


En la seua anàlisi, Crew assenyala que moltes d'aquestes universitats "escapen a les tradicions que caracteritzen institucions més antigues i destaquen per posseir una sòlida cultura interdisciplinària, un gran historial en innovació i una gran capacitat per a atraure l'alumnat més divers".


A partir de publicacions en 82 revistes d'alt impacte


Aquest rànquing d'universitats joves està basat en el Nature Index global, base de dades que Nature Research compila i publica des de l'any 2013 i que analitza les publicacions de 82 revistes acadèmiques d'alt impacte. Amb aquest ofereix un mapa de la recerca mundial d'alta qualitat.


La prestigiosa revista Nature, fundada per Joseph Norman Lockyer el 1869, té una periodicitat setmanal. Per a la majoria dels científics, publicar en Nature constitueix una marca de prestigi (la revista rebutja entorn del 95% dels articles que li envien). Té oficines a Londres, Nova York, San Francisco, Washington DC, Tòquio, París, Munic i Basingstoke, i amb corresponsals propis en la majoria dels països del món. El 2007 va ser guardonada amb el Premi Príncep d'Astúries de Comunicació i Humanitats, juntament amb la revista Science.


La UPV, reconeguda internacionalment per tots els rànquings de primer nivell


La publicació de Nature torna a posar de manifest l'excel·lència de la Universitat Politècnica de València, reconeguda per tots els rànquings internacionals de primer nivell. A l'agost d'enguany, el rànquing de Xangai va situar per 15è any consecutiu la UPV entre les 500 universitats de més qualitat del món. I la va consagrar com la millor politècnica d'Espanya.


A més, els altres dos principals rànquings d'universitats del món, QS i THE, avalen també en les seues últimes edicions el nivell docent de la UPV. Així, el passat mes de juny, el QS World University Rankings, elaborat per la consultora Quacquarelli Symonds, va col·locar la UPV, per segon any consecutiu, entre les 350 millors universitats del món.


Per la seua banda, la revista Times Higher Education (THE) va reconèixer la UPV com una de les 75 universitats més destacades d'Europa en l'àmbit de l'ensenyament i va atorgar a la universitat valenciana la millor classificació de la seua història.


Notícies destacades


Adrián de Arriba i Miguel Fernández Adrián de Arriba i Miguel Fernández
Dos alumnes del MAAPUD de la UPV assoleixen un 2n premi en Europan 15 Espanya
Universitat hispanoparlant líder a nivell mundial Universitat hispanoparlant líder a nivell mundial
Més de 2 milions de persones han triat ja els cursos en línia oberts i massius de la UPV per a formar-se
En el top de les universitats verdes En el top de les universitats verdes
GreenMetric situa la UPV entre les millors universitats del món en sostenibilitat
Warhol, Spoerri, Cage, Ruscha, Yoko Ono... Warhol, Spoerri, Cage, Ruscha, Yoko Ono...
Una selecció de la col·lecció UPV de llibres d'artista, exposada fins al 12 de gener a La Nau
HCR 2019 HCR 2019
Sis investigadors que treballen a la Universitat Politècnica de València, entre els més influents del món
Setciències Setciències
Nous capítols del programa de divulgació científica per als més menuts produït per UPV TV

EMAS upv