- -
UPV
 

Robots humanoides

GROMEP, l'equip del Campus d'Alcoi de la UPV, s'imposa en CEABOT per setena vegada en vuit anys

[ 09/09/2019 ]

L'equip del Grup de Robòtica i Mecatrònica (GROMEP) del Campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) s'ha proclamat, una vegada més, vencedor del Concurs Nacional de Robots Humanoides (CEABOT 2019) per a estudiants de grau i postgrau, celebrat en la Universitat de La Corunya en el marc de les Jornades d'Automàtica, organitzades pel Comitè Espanyol d'Automàtica.

Amb aquesta nova victòria, tercera consecutiva i setena dels últims vuit anys, l'equip del Campus d'Alcoi de la UPV es consolida com a referent nacional absolut en robòtica humanoide.

Vencedor en 4 de les 5 proves del certamen

De la mateixa manera que en edicions precedents, els equips participants havien de completar cinc proves amb els seus robots: una carrera d'anada i tornada salvant obstacles; lluita; una carrera pujant i baixant una xicoteta escala amb esglaons de tres centímetres d'altura; una prova de visió en la qual els robots decodificaban codis QR per a identificar el major nombre d'obstacles possibles; i una última prova lliure, en la qual cada equip mostrava les principals destreses de les seues humanoides.

En elles, l'equip de la UPV ha quedat primer en les proves de lluita, visió, obstacles i escala; i segon en la prova lliure.


Un equip consolidat format per Daniel Gaspar, Jordi Armengol i Julen Morante


Una vegada finalitzat el certamen, Jaime Masiá, un dels tutors de l'equip, ha destacat que l'equip que ha participat en aquesta edició "està ja consolidat i representa una mostra de la multidisciplinarietat existent al Campus d'Alcoi de la UPV. Està compost per alumnes molt implicats als quals cal agrair molt la seua voluntat i dedicació".


L'equip de la UPV l'han conformat, en la present edició, Jordi Armengol Miralles, estudiant del Grau d'Enginyeria Elèctrica; Julen Morante García, alumne del Grau d'Enginyeria Mecànica; i Daniel Gaspar Figueiredo, del Grau d'Enginyeria Informàtica. Els seus tutors han sigut els professors Jaime Masiá Vañó, membre del Departament d'Enginyeria Mecànica i de Materials, i Juan Ramón Rufino Valor, del Departament d'Enginyeria Electrònica.


Notícies destacades


La teua millor aliada La teua millor aliada
Localitza aules, consulta horaris, qualificacions i molt més amb l'app Alumnat UPV
Rodat a la UPV Rodat a la UPV
Ja pots veure, ací, Atrapada, el nou curt de Jesús Díez Pérez, conegut pels treballs en 'Avengers', 'La guerra del planeta dels simis' i 'Jurassic World'
ARWU 2019 ARWU 2019
El rànquing de Xangai certifica un any més que la UPV continua sent la millor politècnica d'Espanya
Beca Fulbright Beca Fulbright
Cristina Crespo, una brillant alumna de la UPV, compleix el seu somni de continuar els estudis a Califòrnia-Berkeley
Azalea conquista Europa Azalea conquista Europa
La barraca sostenible de la UPV corona el Solar Decathlon amb el primer premi en Arquitectura
Premi Joves Investigadors Informàtics SCIE Premi Joves Investigadors Informàtics SCIE
Patricia Pons: "S'està perdent talent per estereotips que han de trencar-se"

EMAS upv