- -
UPV
 

Robots humanoides

GROMEP, l'equip del Campus d'Alcoi de la UPV, s'imposa en CEABOT per setena vegada en vuit anys

[ 09/09/2019 ]

L'equip del Grup de Robòtica i Mecatrònica (GROMEP) del Campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) s'ha proclamat, una vegada més, vencedor del Concurs Nacional de Robots Humanoides (CEABOT 2019) per a estudiants de grau i postgrau, celebrat en la Universitat de La Corunya en el marc de les Jornades d'Automàtica, organitzades pel Comitè Espanyol d'Automàtica.

Amb aquesta nova victòria, tercera consecutiva i setena dels últims vuit anys, l'equip del Campus d'Alcoi de la UPV es consolida com a referent nacional absolut en robòtica humanoide.

Vencedor en 4 de les 5 proves del certamen

De la mateixa manera que en edicions precedents, els equips participants havien de completar cinc proves amb els seus robots: una carrera d'anada i tornada salvant obstacles; lluita; una carrera pujant i baixant una xicoteta escala amb esglaons de tres centímetres d'altura; una prova de visió en la qual els robots decodificaban codis QR per a identificar el major nombre d'obstacles possibles; i una última prova lliure, en la qual cada equip mostrava les principals destreses de les seues humanoides.

En elles, l'equip de la UPV ha quedat primer en les proves de lluita, visió, obstacles i escala; i segon en la prova lliure.


Un equip consolidat format per Daniel Gaspar, Jordi Armengol i Julen Morante


Una vegada finalitzat el certamen, Jaime Masiá, un dels tutors de l'equip, ha destacat que l'equip que ha participat en aquesta edició "està ja consolidat i representa una mostra de la multidisciplinarietat existent al Campus d'Alcoi de la UPV. Està compost per alumnes molt implicats als quals cal agrair molt la seua voluntat i dedicació".


L'equip de la UPV l'han conformat, en la present edició, Jordi Armengol Miralles, estudiant del Grau d'Enginyeria Elèctrica; Julen Morante García, alumne del Grau d'Enginyeria Mecànica; i Daniel Gaspar Figueiredo, del Grau d'Enginyeria Informàtica. Els seus tutors han sigut els professors Jaime Masiá Vañó, membre del Departament d'Enginyeria Mecànica i de Materials, i Juan Ramón Rufino Valor, del Departament d'Enginyeria Electrònica.


Notícies destacades


Fes-te soci/a d'Esports UPV! Fes-te soci/a d'Esports UPV!
Gaudeix les seues instal·lacions, activitats i competicions per 45€ (alumnat) i 65€ (PAS/PDI) de l'1 de gener al 31 de juliol
Nou èxit del projecte Soundcool de la UPV Nou èxit del projecte Soundcool de la UPV
'La Mare dels Peixos', primera òpera en valencià estrenada internacionalment, conquesta Mèxic
Adrián de Arriba i Miguel Fernández Adrián de Arriba i Miguel Fernández
Dos alumnes del MAAPUD de la UPV assoleixen un 2n premi en Europan 15 Espanya
Universitat hispanoparlant líder a nivell mundial Universitat hispanoparlant líder a nivell mundial
Més de 2 milions de persones han triat ja els cursos en línia oberts i massius de la UPV per a formar-se
En el top de les universitats verdes En el top de les universitats verdes
GreenMetric situa la UPV entre les millors universitats del món en sostenibilitat
Warhol, Spoerri, Cage, Ruscha, Yoko Ono... Warhol, Spoerri, Cage, Ruscha, Yoko Ono...
Una selecció de la col·lecció UPV de llibres d'artista, exposada fins al 12 de gener a La Nau

EMAS upv