- -
UPV
 

Del 5 al 10 de novembre

Del 5 al 10 de novembre

La UPV coorganitza la Setmana de la Ciència de Gandia, que inclou conferències, tallers, exposicions i altres activitats de divulgació científica

[ 05/11/2018 ]

El campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) coorganitza, juntament amb el Centre d'Estudis i Investigacions Comarcals (CEIC) Alfons el Vell i la Universitat de València (UV), la Setmana de la Ciència de Gandia, que enguany tindrà lloc del dilluns 5 al dissabte 10 de novembre.

El programa de l'esdeveniment, que inclou conferències, tallers, exposicions, teatre i nombroses activitats més vinculades amb la divulgació científica, es durà a terme en tres escenaris de la localitat: el port, la Casa de la Marquesa i el Campus de la UPV.

Nascut amb l'objectiu de permetre que els participants experimenten i es divertisquen amb la ciència al mateix temps que perceben els beneficis que aquesta aporta a la vida humana, la Setmana de la Ciència de Gandia compta amb el suport de l'Ajuntament de Gandia i la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.

Ones gravitacionals

Les conferències vespertines (19.30 h, Casa de la Marquesa) seran de lliure accés, començant per la inaugural que impartirà, el dilluns 5, Fernando Barbero, investigador del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC).

La seua conferència, titulada 'Ones gravitacionals', versarà sobre aquesta recent fita de la física. "La seua existència", afirma Barber, "predita fa més d'un segle per Einstein, ha sigut confirmada recentment en els laboratoris LIGO i VIRGO. A més de la importància que sempre té en ciència confirmar totes les prediccions de les teories fonamentals, la detecció d'aquest tipus d'ones obri una nova finestra per a l'estudi de l'univers i una nova era en l'astronomia".


Notícies destacades


Amb l'acceleració del Tesla Roadster Amb l'acceleració del Tesla Roadster
S'ha presentat 'Turian', el nou prototip d'Hyperloop UPV a la recerca de l'èxit en la Pod Competition IV de Los Angeles
Pot una màquina pensar com un humà? Pot una màquina pensar com un humà?
UPV TV estrena temporada de 'Science Quiz', amb quatre nous capítols sobre intel·ligència artificial
Líder nacional Líder nacional
La UPV, dins dels 10 primers llocs del món de canals universitaris en YouTube
La matemàtica del futur La matemàtica del futur
Marina Murillo: "Hem de canviar la mentalitat i voler quedar-nos; l'avanç d'un país va lligat al de la seua investigació"
Amb la seua barraca valenciana sostenible Amb la seua barraca valenciana sostenible
Azalea UPV, equip integrat per 43 estudiants de 16 titulacions, a punt per a l'assalt a la Solar Decathlon Europe
QS World University Rankings QS World University Rankings
La UPV, millor universitat espanyola en Enginyeria Química i Agricultura i Ciències Forestals

EMAS upv