- -
UPV
 

Honoris causa per la UPV

Pedro Duque, nou ministre de Ciència, Innovació i Universitats del Govern d'Espanya

[ 06/06/2018 ]

Pedro Duque, doctor honoris causa per la Universitat Politècnica de València (UPV) des d'octubre de 2005, ha sigut triat pel president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, com a nou ministre de Ciència, Innovació i Universitats.

Primer astronauta nascut a Espanya (Madrid, 14 de març de 1963), Duque va rebre al març de 1995 l'Ordre de l'Amistat de la Federació Russa -de mans del seu president, Boris Yeltsin- després de la seua primera missió, a bord del transbordador espacial Discovery.

Gran Creu al Mèrit Aeronàutic i Premi Príncep d'Astúries de Cooperació Internacional en 1999, Duque va ser investit honoris causa per primera vegada en 2005, en la UPV, distinció que posteriorment ha sigut també atorgada per la Universitat Europea de Madrid (2013), la UNED (2016) i la Universitat d'Almeria.

En 2016, present en la inauguració del laboratori de l'ETSED que porta el seu nom

Duque, amb el qual la UPV té una vinculació especial, va visitar per última vegada la nostra institució fa només 8 dies, el passat 29 de maig. Un poc més de dos anys abans, el 6 d'abril de 2016, va assistir també a la inauguració del laboratori que porta el seu nom en l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Disseny UPV.

Equipat amb un simulador de navegació aèria, un Mirage F1, un helicòpter BO105 i aules informàtiques per a l'aeronavegació i el càlcul d'estructures, el Laboratori Pedro Duque és una referència quant a innovació i formació pràctica, aspecte per el qual Duque aposta decididament: "Qualsevol dels alumnes que ha tret alguna cosa endavant val per tres dels que han estat asseguts durant quatre anys en l'aula. Cal potenciar aqueixa faceta, perquè és el que distingeix la UPV".


Notícies destacades


Referent en la universitat espanyola Referent en la universitat espanyola
El programa Generació Espontánia de la UPV celebra el seu primer congres al campus de Vera
Dos premis Nobel a la UPV Dos premis Nobel a la UPV
Roger Kornberg y Ben Feringa han visitat el campus de Vera
Rànquing 'El Mundo' Rànquing 'El Mundo'
La UPV, millor universitat d'Espanya per a estudiar Biotecnologia, Belles Arts, i Ciència i Tecnologia dels Aliments
Technovation Girls CV Technovation Girls CV
La UPV ha acollit la final de la competició, en la qual xiquetes i joves d'entre 8 i 18 anys desenvolupen les seues pròpies aplicacions
Matriculem-nos en valencià Matriculem-nos en valencià
La UPV promou la campanya que incideix en l'objectiu de triar el valencià com a llengua de la docència
Normativa de Progrés i Permanència Normativa de Progrés i Permanència
La UPV aprova flexibilitzar les condicions de progrés del seu alumnat. Només serà necessari aprovar 12 crèdits en el primer any d'universitat

EMAS upv