El títol de Llicenciat en Ciència i Tecnologia dels Aliments es caracteritza per tenir un perfil especialista, que suposa el coneixement de temes relacionats amb les propietats dels aliments, la seua elaboració i conservació, així com les relacions entre aliments i salut pública.
En aquest sentit, els titulats d'aquesta carrera estan capacitats per a realitzar la seua labor en l'anàlisi i el control de qualitat de les matèries primeres, en el seguiment i control dels processos de fabricació, així com en el control de qualitat del producte acabat i la investigació en l'àmbit dels aliments, ja siga en indústries o en centres d'investigació.
El llicenciat en ciència i tecnologia dels aliments està capacitat per a realitzar les activitats següents:
L'activitat de la persona llicenciada en ciència i tecnologia dels aliments es desenvolupa en els àmbits següents:
Poden accedir a aquesta titulació els qui han superat el 1r cicle de les titulacions següents:
Pel que fa al perfil, l'estudiant ha d'estar preparat per a seguir els ensenyaments tecnològics propis de la carrera, i per tant ha de tenir:
Els objectius d'aquestes pràctiques són completar la formació de l'estudiant amb l'experiència professional i també col·laborar en diferents aspectes de les empreses i les institucions. A més, el fet de fer les pràctiques facilita la posterior col·locació dels estudiants en les empreses on les han fetes o en d'altres del sector.
D'altra banda, l'estada en pràctiques aprofita a l'alumne per a obtenir crèdits de lliure elecció (30 hores de pràctiques = 1 crèdit de lliure elecció).
Tots els alumnes matricultas en aquesta titulació poden accedir a aquestes pràctiques
La nostra Escola ofereix beques sòcrates destinades als alumnes dels darrers cursos de carrera per a cursar part dels estudis en altres països de la Unió Europea.
Per a fer aquestes pràctiques l'Escola disposa de convenis amb institucions i empreses del sector alimentari.
La beca es sol·licita durant el curs immediatament anterior a l'eixida i per a obtenir-la es valoren l'expedient acadèmic, els coneixements d'idiomes i l'afinitat dels programes d'estudis de les universitats.
Durant els últims anys el nombre d'alumnes que han accedit a aquestes beques ha anat augmentant de manera progressiva.
2n cicle | |
1r curs | Intensificació tecnològica |
2n curs | Intensificació tecnològica |
matèries | 1r curs | 2n curs |
---|---|---|
troncals | 59,5 | 35 |
optatives | 13,5 | 27 |
lliure elecció | 2 | 13 |
totals | 75 | 75 |
Àrees de coneixement | 1r curs | 2n curs |
---|---|---|
Bioquímica i Biologia Molecular | 7 | |
Economia, Soc. i Política Agrària | 5,5 | |
Microbiologia | 8,5 | 3 |
Producció Animal | 3,5 | |
Producció Vegetal | 3,5 | |
Tecnologia d'Aliments | 37 | 26,5 |