- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

Normativa



Cursos i més formació

Proves d'acreditació

Vols fer-nos una consulta?

Autoaprenentatge

Activitats de promoció

Suport al PDI

Ajudes

Assessorament i traduccions

Recursos en línia

Dades sociolingüístiques

Commemoració Estatut d’Autonomia

 
27/10/16
Notícia
L’SPNL informa: Workshop de Multilingüisme i diversitat lingüística: les polítiques lingüístiques a la Unió Europea

El congrés tindrà lloc el proper 4 de novembre a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València.

A Europa s’hi parlen més de 200 llengües, i la varietat de situacions sociolingüístiques i de polítiques lingüístiques que es donen en els diversos estats que la conformen és enorme. El procés d’integració europea ha posat de relleu que cal gestionar aquesta diversitat i promoure tant el multilingüisme individual com el col·lectiu.

En aquest context, la Fundació Nexe i el Centre Maurits Coppieters volen difondre el valor del multilingüisme a la Unió Europea amb I Workshop de Multilingüisme i diversitat lingüística: les polítiques lingüístiques a la Unió Europea.

Al llarg de la jornada es reflexionarà al voltant de conceptes clau en contextos multilingües, com ara l’estatus oficial de les llengües, els drets lingüístics o la seguretat lingüística, i s’aprofundirà en la manera com Europa i, especialment, la Unió Europea han gestionat el plurilingüisme, tant des del punt de vista jurídic com sociolingüístic, i en particular en el cas de les llengües menys utilitzades o minoritzades.

Programa: http://fundacionexe.org/workshops/multilinguisme/programa/

Inscripció: https://goo.gl/forms/OMcARvwNpJk7OXrK2

Més informació: http://fundacionexe.org/workshops/multilinguisme/

Organitzen: la Fundació Nexe i el Centre Maurits Coppieters. Col·laboren: Tirant lo Blanc, Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana i Universitat de València.

Font: Fundació Nexe (http://www.fundacionexe.org


EMAS upv