- -
UPV
 

Servicios que prestamos

Compromisos que asumimos

Atención al usuario

Normativa



Cursos y más formación

Pruebas de acreditación

Vols fer-nos una consulta?

Autoaprendizaje

Actividades de promoción

Apoyo al PDI

Ayudas

Asesoramiento y traducciones

Recursos en línea

Datos sociolinguísticos

Commemoració Estatut d’Autonomia

 
15/02/22
Noticia
25 anys liderant el debat sobre el valencià

La Jornada de Sociolingüística d’Alcoi es reprèn el 25 i 26 de març amb una completa jornada sobre l’ús de la nostra llengua

La XXV Jornada de Sociolingüística d’Alcoi ha esdevingut una fita important en la reflexió al voltant de la nostra llengua després de 25 edicions, des que el 1992 tingué lloc la primera edició.

 

La 25a edició es reprèn el 2022 per a fer un repàs a la seua trajectòria des del 1992 i analitzar la comunicació i la política lingüística, l’estat de la llengua entre els joves, l’estatus actual de les llengües a Europa, la discriminació i el nacionalisme lingüístic europeu i espanyol i el treball de les actituds lingüístiques a l’aula.

 

Durant tots aquests anys han intervingut vora 300 experts de tots els àmbits i territoris amb llengua pròpia. A més, les jornades han tingut un espai per a la música, el teatre, l’humor, les visites culturals, les exposicions, etc., que han enriquit una jornada de reflexió amb propostes lúdiques en valencià.

 

L’edició de 2022, que es desenvoluparà el 25 i 26 de març al Campus d’Alcoi de la UPV, portarà com a subtítol “25 anys de debat sobre la nostra llengua i societat” i anirà dedicada al sociòleg Rafael Lluís Ninyoles, l’escriptora Isabel-Clara Simó, la professora i sociolingüista Mavi Dolç i la mestra i escriptora Carme Miquel, referents de la llengua en els camps de la sociologia, la literatura, l’ensenyament o l’estudi de la llengua en els mitjans de comunicació i ponents en diverses edicions de la Jornada de Sociolingüística.

 

La XXV Jornada analitzarà la comunicació i la política lingüística, l’estat de la llengua entre els joves, l’estatus actual de les llengües a Europa, la discriminació i el nacionalisme lingüístic europeu i espanyol i el treball de les actituds lingüístiques a l’aula.

PROGRAMA I INFORMACIÓ

 

EMAS upv