- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

Normativa



Cursos i més formació

Proves d'acreditació

Vols fer-nos una consulta?

Autoaprenentatge

Activitats de promoció

Suport al PDI

Ajudes

Assessorament i traduccions

Recursos en línia

Dades sociolingüístiques

Commemoració Estatut d’Autonomia

 
14/06/19
Notícia
Els monuments valencians són l’escenari de la nova edició de «Llegir en valencià»

La UPV dóna suport a aquesta campanya, que comença el proper diumenge 16 de juny.

El proper diumenge 16 de juny comença la nova campanya «Llegir en valencià», impulsada per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, amb el suport de nombroses entitats i institucions, com la Universitat Politècnica de València.

La catorzena campanya d’animació lectora «Llegir en valencià, monuments emblemàtics» compta amb característiques semblants a les campanyes anteriors i consistirà en l’edició d’una col·lecció d’11 llibres, dedicats enguany als momuments emblemàtics i escrits per destacades autores i autors actuals.

El primer llibre de la col·lecció, La fuga, escrit per l’autora valenciana Gemma Pasqual, es podrà aconseguir gratis aquest diumenge amb el diari Levante-EMV i el 30 de juny amb Información. La resta de títols es podran adquirir cada dissabte i diumenge amb Levante-EMV i cada divendres i dissabte amb Información per només 1 euro.

«Llegir en valencià», campanya d’animació lectora

«Llegir en valencià» és l’única campanya d’animació lectora que, des de fa més de tretze anys i de forma ininterrompuda, fomenta la cultura i la lectura en la nostra llengua, i dona a conèixer els costums i les tradicions del poble valencià amb l’edició d’una col·lecció de llibres dirigida tant a lectors i lectores que ja estan habituats a llegir com als qui s’inicien en la lectura en valencià.

En la campanya col·laboren nombroses institucions públiques i privades vinculades al món del llibre i la cultura i té el suport de més de 30 entitats de diferents àmbits.

La col·lecció

«Llegir en valencià, monuments emblemàtics» ens permetrà conèixer de primera mà les històries que, a partir d’un espai significatiu del territori valencià, han imaginat els nostres autors i autores: el monestir de Sant Miquel dels Reis, el castell de Peníscola, la Cova Negra de Xàtiva, el teatre romà de Sagunt, les Covetes dels Moros, el Palau dels Comtes de Cervelló, el Micalet, el far de Sant Antoni, el santuari de Santa Maria Magdalena, el Fadrí i el castell de Dénia.
 
Són textos escrits expressament per a la campanya per escriptors i escriptores destacats com són Gemma Pasqual i Escrivà, Muriel Villanueva, Xavier Aliaga, Maria Jesús Bolta, Paco Esteve i Beneito, Mònica Richart, Josep Franco, Lliris Picó, Vicent Brotons, Manel Pitarch i Jovi Seser.
 
Així mateix, les cobertes de la col·lecció han sigut dissenyades per a l’ocasió per il·lustradors i il·lustradores valencians com César Sebastián, Sara Bellés, Júlia Moscardó, David González, Fran Parreño, Jaume Mora, Marc Bou, Alba López Soler, Mar Silvestre, Ximo Gascon i Adela Marzà.

A més, a l’interior dels llibres hi ha onze dibuixos dels monuments dissenyats per l’artista valencià Fran Parreño i les narracions van acompanyades d’un glossari i d’una secció explicativa que amplia la informació sobre la història del monument i informa d’altres curiositats.

Continuació de la noticia


EMAS upv