- -
UPV
 

Services Provided

Our Commitments

Customer service

RegulationsCourses and other Training

Exams for Accreditation

Self-Learning

Promotion Activities

Support to teaching and research staff

Financial Aid

Consultancy and Translations

Online Resources

Sociolinguistic Data

E.U. en CompetŔncia Professional per a l'Ensenyament

 
(Sinopsis) Cinema en valenciÓ, maig i juny de 2012

El dijous 10 de maig es projecta la comèdia Intocable ('Intouchables'), una de les pel·lícules de parla no anglesa més vistes, amb excel·lents crítiques, que ha sigut rodada primorosament amb un toc assumible de cine social i alhora “tan divertida i sense complexos que ni tan sols et farà sentir sentir culpable”, amb l’afegit de la BSO de Ludovico Einaudi. Dirigida per Olivier Nakache i Eric Toledano, es basa en fet reals: Philippe, un ric aristòcrata que queda paraplègic a causa d’un accident, contracta un jove dels suburbis de París perquè l’ajude i en tinga cura, i, tot i pertànyer a mons completament diferents, acabaran establint una relació tan sòlida com inesperada.


Continua el 17 de maig, amb Eva, dirigida perKike Maíllo, amb Daniel Brühl, Claudia Vega, Marta Etura, Lluís Homar i Alberto Ammann, com a interprètets. És un film clàssic de ciencia-ficció, amb grans ciutats avançades i saturades de tecnologia punta, en el qual l’imaginari fantàstic es barreja amb les emocions: amb l’encàrrec de crear un robot amb la forma i els sentiments d’una criatura, l’Àlex, un important enginyer cibernètic, torna a casa després de deu anys de ser fora i coneix l’Eva, la seua neboda.


El dijous següent, 24 de maig, es projecta Els jocs de la fam ('The Hunger Games'), dirigida per Gary Ross i interpretada per Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth i Lenny Kravitz. A la nació de Panem, que en un altre temps havia sigut l’Amèrica del Nord, s’organitzen els Jocs de la Fam, en els quals els xics representants dels 12 districtes han de lluitar per a sobreviure. Aquesta competició és l'entreteniment principal dels ciutadans del Capitoli, una societat rica i acomodada que contrasta amb la dels pobres de la majoria dels districtes.


El 31 de maig podrem veure El tres mosqueters ('The Three Musketeers'), una pel·lícula dirigida per Paul W. S. Anderson, director de Resident Evil, amb la interpretació de Logan Lerman, Milla Jovovich, Matthew Macfayden, Ray Stevenson i Luke Evans. Es tracta d’una nova adaptació –amb impressionants escenes d'acció, zepelins gegants i màquines de guerra–, de la clàssica novel·la d’aventures d’Alexandre Dumas: el jove D’Artagnan se’n va de casa per fer realitat el seu gran somni, convertir-se en un mosqueter de la guàrdia del rei.


I, el 7 de juny, Viatge al centre de la Terra 2: l'illa misteriosa ('Journey 2: The Misterious Island'), del director Brad Peyton i amb Josh Hutcherson, Vanessa Hudgens, Dwayne Johnson i Michael Caine com a actors. Una pel·lícula per a recordar el cine d'aventures de la infància, per a explorar un món desconegut, una illa increïble plena de monstres gegants i volcans: Sean, un xic de 17 anys, rep un senyal d’auxili des d’una illa situada en un lloc on, suposadament, no hi havia d’haver-ne cap.


EMAS upv