- -
UPV
 
21/11/18
Noticia
La Fundació Trinidad Alfonso col·laborarà amb les universitats valencianes per a la promoció de l'esport universitari

Les set universitats valencianes i la Fundació Trinidad Alfonso han renovat aquest matí en la Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx la signatura del conveni de col·laboració per a promocionar l'esport universitari, a través de la iniciativa Uniesport. 

Mitjançant aquest acord, les vuit entitats col·laboraran per a impulsar projectes vinculats amb l'esport; contribuiran al desenvolupament de l'esport universitari en tots els seus àmbits; col·laboraran per a conscienciar a la societat i als esportistes sobre la importància de conciliar esport i estudis i donaran visibilitat als valors de la cultura de l'esforç, així com als diferents projectes que promou la Fundació. 

En concret, ha subscrit aquest acord la rectora de la Universitat de València (UV), María Vicenta Mestre Escrivà, el rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco Mora Mas, el rector de la Universitat d'Alacant (UA), Manuel Palomar Sanz, la rectora de la Universitat Jaume I (UJI), Eva Alcón Soler, el rector de la UMH, Jesús Pastor Ciurana, la rectora de la Universitat CEU Cardenal Herrera (CEU-UCH), Rosa Visiedo Claverol, el rector de la Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir, José Manuel Pagán Agulló, i la directora de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Teixidor Neira.

A l'acte, també, ha assistit l'alcalde d'Elx, Carlos González Serna, el secretari-president de la Comissió Autonòmica d'Esport Universitari, Javier Sánchez Millán, la secretària del Consell Superior d'Esports, María José Rienda Cuenca, i el director general d'Esport de la Generalitat, Josep Miquel Moya Torres. 

Aquest acord desenvoluparà diferents línies d'actuació. D'una banda, es convocaran els «Premis Fundació Trinidad Alfonso per a esportistes universitaris»; uns guardons específics per a esportistes amb brillants expedients acadèmics. Es realitzarà una convocatòria anual d'un premi masculí i un altre femení en cadascuna de les 7 universitats per a aquells esportistes que compatibilitzen les seues carreres esportives amb els seus estudis universitaris. En total, es premiarà amb 600 euros a 14 estudiants i s'atorgarà una placa commemorativa a cadascun d'ells. Així mateix, de forma paral·lela, es convocaran dos Premis Extraordinaris (millor alumne i alumna esportista), amb caràcter anual, per als millors expedients acadèmics que hagen finalitzat els seus estudis en una de les set universitats. El guardó consistirà en 1.200 euros i una placa commemorativa. La Fundació serà l'encarregada d'abonar l'import dels premis.

Ver notícia y fotos


EMAS upv