- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

NormativaConcierto Grupo Cámara

Sala d'exposicions del Rectorat

POLINIZA DOS Trobada d'Art Urbà

Novembre Festival de Jazz - UPV

Aules de Cultura UPV

PAC

CINEMA: Dijous de pel·lícula

En Acció

Hall Solidari

Música UPV

Prime the Animation

ÀGORA SOUND

FICAECultura Campus d'Alcoi

Cultura Campus de Gandia

Agenda UPV

Descomptes culturals

 
20/11/18
Notícia
Exposició "L'ÍNDIA. De l'habitació al bosc" (PAC 2018)

Data: del 29 de novembre del 2018 a l'1 de febrer del 2019
Lloc: Sala d'exposicions de l'ETSA de la UPV
Inauguració: dijous 29 de novembre a les 18.00 h

El dibuix és una eina lenta, que dubta i refà. S'impregna d'errors, els captura en un fer circular farcit d'iteracions rebutjades, defugint d'un producte acabat. Tot el residu i l’enderroc que admet i recull el paper, junt amb les noves línies que s’hi tracen damunt, fa possible el dibuix construït, que no el definitiu.

Projectar des del dibuix no sols és dibuixar, sinó també pensar a mà. Implica necessàriament un gran compromís amb l'expressió, l'escala, la mètrica. Obliga i mostra una visió global, també una dimensió temporal. Parla d'un procés.

En el cas particular de l'exposició, el procés s’origina amb el desenvolupament d'una escola infantil en un entorn natural de la ciutat índia de Chandigarh, com a enunciat de projecte final de carrera a l'ETSA de la UPV. Segueix a la mateixa Índia, primer en un recorregut i més tard en una estada de treball. Continua, avui se segueixen traçant anotacions i esbossos sobre els fulls.

La sèrie de dibuixos que es recull pertany a diversos projectes, referències i experiències de viatge. Es tracta d'una selecció de dibuixos presentats en un llenguatge comú, prescindint de qualsevol altra informació de suport i anotació, per a facilitar una lectura conjunta, una comparació i connexió.

És un viatge al subcontinent, al lloc, la cultura i el moment actual. És, al seu torn, un recorregut des de l'arquitectura a la naturalesa, una transició de la finestra de l'habitació fins al sòl nu del bosc.

Comissariada per:

  • Ana Portalés Mañanós
  • Hugo A. Barros Da Rocha e Costa
  • Marina Sender Contell

Horari de la sala: De 10.00 a 19.00 h

 


EMAS upv