- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

Normativa



Cultura Campus d'Alcoi

Cultura Campus de Gandia



Formación

Aules de Cultura UPV

Espacio N-1

PC_ACTS

Prime the Animation!

Novembre Festival de Jazz

Música UPV

Cine Dijous de pel·lícula

POLINIZA DOS Trobada d'Art Urbà

Residencia artística

Mundos por venir

Red Espacios Expositivos UPV

Agenda UPV



Sala d'exposicions del Rectorat

PAC

Hall Solidari

En Acció

ÀGORA SOUND

 
03/07/18
Notícia
Dissident Visions. Exposició d'arquitectura experimental. Obres del FRAC Centre-Val de Loire (PAC 2018)

Data: del 5 de juliol al 10 de setembre del 2018
Lloc: Sala d'exposicions de l'ETSA. UPV
Inauguració: dijous 5 de juliol a les 12 h

La visió dissident ens transporta a un espai contemporani i, alhora, ple de nostàlgia. És una relectura d’una arquitectura que sembla distant però amb molts punts de contacte amb els discursos i corrents del present arquitectònic.

L’objectiu d’aquesta exposició és exposar i plantejar preguntes sobre la percepció actual de l’arquitectura: la manera com l’arquitectura es pensa i s’ensenya durant les últimes dècades. Les arquitectures, les escoles i els conceptes dels nostres temps ens van portar a entendre que tornem al mateix somni: reexaminar els mateixos estàndards, només que en una línia de temps diferent.

A causa d’això, les generacions més joves també hi són presents, per establir la connexió entre les figures experimentals contemporànies i històriques, perquè els seus motius de creació continuen sent rellevants i encara han de tenir arrels en comú.

L’estructura de l’exposició permet examinar les obres en tres enfocaments diferents: llibertat individual, construccions col·lectives i arquitectura com a esdeveniment. Cada categoria s’observa a través de la visió d’un artista diferent i vinculada a una o més de tres categories globals.

L’espai està traçat per aquestes tres estructures que permeten al visitant realitzar visions que van més enllà dels límits d’una arquitectura i un urbanisme predefinits que no podrien entendre’s de forma lineal o cronològica, sinó que és la visió intemporal el que ens permet reconèixer les connexions i diferències entre ells. L’objectiu és redirigir la visió de l’arquitectura cap a la importància de l’individu com un tema impredictible i no com una conseqüència d’un sistema preestablit.

La visió dissident, sovint eclipsada per un context històric, des dels anys 1960, que galopava a través de moviments i doctrines moderns, intenta recuperar el protagonisme i transportar-nos a una atmosfera que inqüestionablement influeix en la realitat arquitectònica actual.

 

Horari de la sala: 10-14 h / 15-19 h

Flyer Dissident Visions (only in English): http://www.upv.es/entidades/ACU/info/U0787591.pdf

Web del FRAC Centre-Val de Loire: http://www.frac-centre.fr/


EMAS upv