- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

NormativaConcierto Grupo Cámara

Sala d'exposicions del Rectorat

POLINIZA DOS Trobada d'Art Urbà

Novembre Festival de Jazz - UPV

Aules de Cultura UPV

PAC

CINEMA: Dijous de pel·lícula

En Acció

Hall Solidari

Música UPV

Prime the Animation

ÀGORA SOUND

FICAECultura Campus d'Alcoi

Cultura Campus de Gandia

Agenda UPV

Descomptes culturals

 
03/07/18
Notícia
Dissident Visions. Exposició d'arquitectura experimental. Obres del FRAC Centre-Val de Loire (PAC 2018)

Data: del 5 de juliol al 10 de setembre del 2018
Lloc: Sala d'exposicions de l'ETSA. UPV
Inauguració: dijous 5 de juliol a les 12 h

La visió dissident ens transporta a un espai contemporani i, alhora, ple de nostàlgia. És una relectura d’una arquitectura que sembla distant però amb molts punts de contacte amb els discursos i corrents del present arquitectònic.

L’objectiu d’aquesta exposició és exposar i plantejar preguntes sobre la percepció actual de l’arquitectura: la manera com l’arquitectura es pensa i s’ensenya durant les últimes dècades. Les arquitectures, les escoles i els conceptes dels nostres temps ens van portar a entendre que tornem al mateix somni: reexaminar els mateixos estàndards, només que en una línia de temps diferent.

A causa d’això, les generacions més joves també hi són presents, per establir la connexió entre les figures experimentals contemporànies i històriques, perquè els seus motius de creació continuen sent rellevants i encara han de tenir arrels en comú.

L’estructura de l’exposició permet examinar les obres en tres enfocaments diferents: llibertat individual, construccions col·lectives i arquitectura com a esdeveniment. Cada categoria s’observa a través de la visió d’un artista diferent i vinculada a una o més de tres categories globals.

L’espai està traçat per aquestes tres estructures que permeten al visitant realitzar visions que van més enllà dels límits d’una arquitectura i un urbanisme predefinits que no podrien entendre’s de forma lineal o cronològica, sinó que és la visió intemporal el que ens permet reconèixer les connexions i diferències entre ells. L’objectiu és redirigir la visió de l’arquitectura cap a la importància de l’individu com un tema impredictible i no com una conseqüència d’un sistema preestablit.

La visió dissident, sovint eclipsada per un context històric, des dels anys 1960, que galopava a través de moviments i doctrines moderns, intenta recuperar el protagonisme i transportar-nos a una atmosfera que inqüestionablement influeix en la realitat arquitectònica actual.

 

Horari de la sala: 10-14 h / 15-19 h

Flyer Dissident Visions (only in English): http://www.upv.es/entidades/ACU/info/U0787591.pdf

Web del FRAC Centre-Val de Loire: http://www.frac-centre.fr/


EMAS upv