- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

Normativa



Cultura Campus d'Alcoi

Cultura Campus de Gandia



Formación

Aules de Cultura UPV

Espacio N-1

PC_ACTS

Prime the Animation!

Novembre Festival de Jazz

Música UPV

Cine Dijous de pel·lícula

POLINIZA DOS Trobada d'Art Urbà

Residencia artística

Mundos por venir

Red Espacios Expositivos UPV

Agenda UPV



Sala d'exposicions del Rectorat

PAC

Hall Solidari

En Acció

ÀGORA SOUND

 
12/04/18
Notícia
Exposició "ARRÒS A LA SORRA" (PAC 2018)

Data: Del 19 d'abril al 19 de maig del 2018
Inauguració: 19/04 a les 12:30 h
Lloc: Sala d'exposicions de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura. ETSA UPV
Entrada lliure

Si et fixes en el títol, segurament hauràs observat que es llig igual de dreta a esquerra que d'esquerra a dreta. Això s’anomena palíndrom (del grec παλίνδρομο, palindromos ‘que torna arrere, que va i torna’).

El Festival ETSA·TOPIA 2018 ha adoptat el cercle com a símbol i resulta que un palíndrom no és més que un cercle viciós.

Un cercle viciós o dialel (del grec διαλελο, diallelos, ‘recíproc’) és una situació sense eixida, un peix que es mossega la cua.

Presentem, doncs, una versió arquitectònica del cercle viciós. El que podria anomenar-se un palíndrom 3D; és la versió tridimensional d'un capicua (nombre palíndrom, simètric i reversible). Es tracta d'un espai accessible que comença igual que acaba i que, en aquest cas, està interceptat per un àmbit intermedi –que hauràs de descobrir– que reforça la idea d'espai sense eixida.

Formalment s'explica com una estructura espacial inspirada en la mitologia platònica, que pren referències arquitectòniques de l'Antic Egipte (dinastia IV, 4600 aC), de Creta (Cnossos, 1700 aC) i potser també d'Etrúria (S. VIII aC), l'actual Toscana.



S'aconsella entrar a la sala amb l'estómac ple, amb la bateria del mòbil carregada i sense compromisos urgents. Saps a quina hora entres, però no a quina hora eixiràs.

La porta d'entrada a la sala està situada al nord. Procura orientar-te (qualsevol telèfon intel·ligent porta incorporada una brúixola; localitza la teua).
No intentes marcar el camí. Oblida't de l'algorisme de Tremaux i de les estratègies de Hansel i Gretel o d'Indiana Jones. Les teues marques es confondrien amb molts altres senyals i resultarien inútils del tot.

Adopta una tàctica o un mètode de seguretat, per a evitar passar una vegada i una altra pel mateix lloc. Per exemple, la regla de la mà dreta, pren sempre i invariablement el camí de la dreta (també vàlid per a la mà esquerra).

Si et perds, mantingues la calma, cada dues hores passarà una persona assistent per a rescatar les persones que no puguen trobar l'eixida. Asseu-te a terra i tingues paciència.

Sobretot, no intentes seguir una altra persona, potser estiga més perduda que tu. Ànim.

 

Més informació:
https://www.facebook.com/ETSATOPIA/


EMAS upv