- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

NormativaConcierto Grupo Cámara

Sala d'exposicions del Rectorat

POLINIZA DOS Trobada d'Art Urbà

Novembre Festival de Jazz - UPV

Aules de Cultura UPV

PAC

CINEMA: Dijous de pel·lícula

En Acció

Hall Solidari

Música UPV

Prime the Animation

ÀGORA SOUND

FICAECultura Campus d'Alcoi

Cultura Campus de Gandia

Agenda UPV

Descomptes culturals

 
LA UPV INAUGURA EL PRÓXIMO 17 DE FEBRERO LA EXPOSICIÓN 'LA FALLA: UN ARTEFACTE TECNOLÒGIC'
Área de Actividades Culturales Programas 2011 LA UPV INAUGURA EL PRÓXIMO 17 DE FEBRERO LA EXPOSICIÓN 'LA FALLA: UN ARTEFACTE TECNOLÒGIC'  ...

La Universitat Politècnica de València, a través de l’Àrea de Gestió Cultural del Vicerectorat de Cultura, Comunicació i Imatge Institucional, inaugura dijous que ve, 17 de febrer de 2011, a partir de les 20.00 hores, la mostra “La falla: un artefacte tecnològic”, que es podrà visitar a la sala d’exposicions UPV (edifici del Rectorat, planta baixa), fins al pròxim 12 d’abril.

Organitzada sota el comissariat de l’Associació d’Estudis Fallers (ADEF) i amb la col.laboració dels tallers fallers de José Ramón Espuig Escrivà i José Latorre i Gabriel Sanz, l’exposició dóna continuïtat a la línia de la mostra “Falles i art: 40 anys en la frontera”, realitzada a la UPV en 2008. Seguint la mateixa òptica i intencionalitat d’aquell projecte, l’ADEF vol acostar al públic “la utilització de la tecnologia digital” com un dels puntals actuals de la indústria de les falles.

En resum, l’exposició planteja “l’allunyament conscient dels supòsits de l’univers faller més artesanals i l’aproximació d’aquest als supòsits més industrials o tecnològics”, i ho duu a terme no com una mostra històrica, sinó a través de la idea-esbós-maqueta, la reproductibilitat tècnica, l’alteració d’escales com a sistema de representació i els conceptes de mecanització i automatització que avui dia utilitza la tecnologia digital.

D'aquesta manera, el visitant podrà contemplar l'evolució de la tècnica de construcció de falles, des de la reproducció de figures en fang i motles d'escaiola fins a l'actual en suro blanc a través de les màquines de tall i els robots, passant per la reproducció a escala i el projector d'opacs, que han fet possible la tècnica de la vareta.

A més, com a complement de la mostra, Fet d’Encàrrec, amb la col.laboració del taller de Manolo García, realitzarà i plantarà el mateix 17 de febrer una particular falla vinculada a la mateixa mostra, una Instal.lació general de localització urbana (combustible) –IGLU©–, la primera falla amb ninots creats a partir de la tecnologia de la realitat augmentada i que es cremarà a les instal.lacions de la UPV dimecres que ve, 9 de març, convertint-se per tant en la primera cremà de l’any a València.

 

 


EMAS upv