- -
UPV
 

Taller prāctic de cinema

Taller prāctic de cinema

Impartit per Eloy Enciso, un dels realitzadors més representatius i singulars del cinema gallec contemporani

“Les realitats que ens envolten són moltes vegades les que més ens costen de veure. En certa manera la funció del llenguatge del cinema és ser invisible o, més ben dit, imperceptible”, assegura el realitzador Eloy Enciso.

I és que un dels majors reptes en fer cinema és com afrontar el treball. En el cas d’Enciso, procura fer pel·lícules “bastant obertes per a permetre que la mirada es moga dins de la trama i l'enquadrament seleccionat”. A més, treballa “els diàlegs, el guió, com si es tractara d'una partitura, i que el que es diga en la pel·lícula no siga només purament instrumental, sinó també matèria cinematogràfica”. 

Taller de cinema al Campus de Gandia

En el Taller de cinema que impartirà Eloy Enciso, i que es durà a terme al Campus de Gandia amb el patrocini de l'Ajuntament de la ciutat, es plantejarà “l'observació del nostre entorn més pròxim per a intentar aconseguir el màxim possible de sentit i emoció amb el mínim d'elements cinematogràfics: pocs plans i personatges, no moltes paraules, a males penes talls”. 

Per a fer-ho, es partirà de la realitat més pròxima -Gandia i voltants-, a fi de trobar la història, la persona o el paisatge del nostre entorn més significatiu, i individualment o en xicotets grups es realitzarà la investigació, enregistrament i edició de pel·lícules que seran projectades en una sessió pública. 

Sobre Eloy Enciso

El director d'origen gallec establit en la capital de la Safor és un dels realitzadors més singulars del cinema espanyol contemporani. Els seus treballs, que exploren l'encreuament entre el territori de la ficció i el cinema documental, han sigut seleccionats i premiats en nombrosos certàmens.

Eloy Enciso es va graduar en Ciències Ambientals abans d'estudiar direcció a l'Escola Internacional de Cinema de San Antonio de los Baños, Cuba. Allí va realitzar diversos curtmetratges com No tan buena vista, Funk the wheel o La Clase, entre altres, que van tindre un ampli recorregut per festivals. 

En 2007 va completar el seu primer llargmetratge, Pic-nic, amb el qual va aconseguir diversos premis dins i fora d'Espanya. Anys després, en 2012, Arraianos va ser l'únic film espanyol en competició en el Festival de Locarno i en  certàmens de referència com la Viennale, el Nova York First Look Sèries o el Festival de Cinema Europeu de Sevilla, on va guanyar el premi Nuevas Ondas. 

Longa noite, el seu llargmetratge més recent, es va estrenar l’any 2019 i, des de llavors, no ha parat de recollir èxits en el Festival de Cinema Europeu de Sevilla o el Festival Internacional de Toronto. També va rebre els premis: Millor Realitzador per la crítica independent en el Festival de Locarno 2019 i Menció especial Competència Estats Alterats del Festival Internacional de Mar del Plata 2019. 

En l'actualitat, Enciso combina el seu treball de cineasta independent amb tallers i seminaris en escoles de cinema.

El Taller de cinema impartit per Eloy Enciso es desenvoluparà els dijous, de l'11 de novembre al 22 de desembre, de 17.00 a 21.00 hores, al Campus de Gandia. Per a més informació i inscripció: tallercinemagandia@gmail.com

(10/11/2021)



EMAS upv