- -
UPV
 

Inaugurat el nou curs acadčmic

Inaugurat el nou curs acadčmic

La conferència inaugural ha estat a càrrec de Joaquín Cuenca Abela, CEO de Freepik

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha celebrat la seua tradicional conferència inaugural. Amb aquest solemne acte, que ha congregat personal i alumnat de la comunitat universitària, també autoritats locals, representants d'institucions i empreses de la comarca de la Safor, ha sigut inaugurat el curs acadèmic 2021-2022 al Campus de Gandia. 

L'esdeveniment ha estat presidit pel vicerector de Planificació, Oferta Acadèmica i Transformació Digital de la UPV, José Pedro García Sabater, qui ha manifestat que “el Campus de Gandia és una part indispensable de la Universitat Politècnica de València”. A més, ha indicat que “el Campus de Vera té molt a aprendre del Campus de Gandia, ací la Universitat és molt més personal i també més multidisciplinària”. García Sabater també ha avançat que “es continuarà invertint en les millores per a continuar fent del Campus de Gandia un gran lloc per a estudiar i per a investigar”.

La conferència inaugural l’ha realitzada Joaquín Cuenca Abela, CEO de Freepik. Sota el títol “Emprenedor per accident, una carrera lligada a la fotografia”, el ponent ha relatat com van ser els seus inicis com a emprenedor i la importància de les empreses de base tecnològica. 

El Campus de Gandia, un campus que mira a la mar

Per part seua, el director del Campus de Gandia, Jesús Alba, ha subratllat en el seu discurs que aquest campus “fa anys que mira a la mar: la Unitat Mixta amb l'Institut Espanyol d'Oceanografia (IEO), la seua renovació per 10 anys i l'ampliació dels magatzems, l'Institut d'Investigació per a la Gestió Integrada de Zones Costaneres (IGIC), el Màster Universitari en Avaluació i Seguiment Ambiental d'Ecosistemes Marins i Costaners o l'informe favorable per part de l'Agència Nacional d'Acreditació (ANECA) del Programa de Doctorat en Ciència i Tecnologia Marina i Costanera – que serà el primer Programa de Doctorat que s'impartirà al Campus de Gandia -són indicis clars que mirem a la mar”. 

Alba també ha reivindicat que és moment de fer realitat el Grau en Ciències i Tecnologies de la Mar, completant així el projecte del Campus de Gandia, perquè “fer créixer el Campus de Gandia és fer créixer la UPV, i junts farem una UPV més gran”. 

Així mateix, en la seua intervenció, el director del Campus s'ha referit a l'esforç realitzat juntament amb l'equip rectoral de la UPV per “l'ampliació dels laboratoris, la proposta d'implantar el màster de secundària o l'impuls al pavelló esportiu i les instal·lacions del programa Generació Espontània”. 

Finalment, Jesús Alba ha assegurat que, “malgrat pandèmies i crisis, hem de mantindre la il·lusió, i continuar construint i aconseguir, de manera conjunta tota la comunitat universitària, el millor futur que puguem”.

(21/10/2021)



EMAS upv