- -
UPV
 

Safor Salut

Safor Salut

Safor Salut obté finançament per a impulsar la innovació sanitària

El programa de cooperació Safor Salut, iniciativa conjunta entre el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV); la Fundació FISABIO, a través del Departament de Salut de Gandia i l'Hospital La Pedrera, i la Federació d'Associacions d'Empresaris de la Safor (FAES), ha obtingut 59.646 euros de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) per a desenvolupar nous projectes. 
 
Aquesta ajuda, emmarcada en el Programa d'Accions Complementàries d'Impuls i Enfortiment de la Innovació de l’AVI, permetrà la realització de píndoles tecnològiques i tallers de cocreació per a la dinamització de propostes innovadores en l'àmbit de la salut. Així mateix, i per a garantir la participació del sector social, es duran a terme laboratoris creatius. 
 
Projecte “Economia circular en la valorització de residus tèxtils d'origen hospitalaris”
 
D'altra banda, el projecte “Economia circular en la valorització de residus tèxtils d'origen hospitalaris”, sorgit en el marc de Safor Salut l'any 2019, ha obtingut 408.799 euros. Aquest treball, que té com a objecte la reducció de la petjada de carboni en els tèxtils d'ús hospitalari, el desenvoluparan les empreses Plàstics Casaravi i Aupa Hogar SL. juntament amb FISABIO, a través de l'Hospital Francesc de Borja i la col·laboració de personal investigador de la UPV. 

Sobre Safor Salut, innovació en salut
 
Safor Salut és una iniciativa, en marxa des de l'any 2019, en la qual participen agents clau del Sistema Valencià d'Innovació en salut en l'àrea territorial de la Safor i el seu entorn: FISABIO-Departament de Salut de Gandia, FISABIO-HACLE La Pedrera, la Federació d'Associacions d'Empresaris de la Safor (FAES) i el Campus de Gandia de la UPV. 
 
Durant 2021, des de Safor Salut, s'han dut a terme diverses actuacions orientades a impulsar la generació de projectes d'innovació col·laboratius entre els agents involucrats i incorporant al programa al col·lectiu d'agents socials (Fundació per a la Investigació Sanitària a la comarca de La Safor (AISSA), Associació Espanyola Contra el Càncer Gandia, Associació Diagnosticats de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica de Gandia i la comarca de la Safor (DIFFAC.GANDIA), Fundació Espurna, Associació Parkinson Gandia-Safor, Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de la Safor (AFA La Safor), Mancomunitat de Municipis de la Safor i l'Ajuntament de Gandia).
 
Transferència del coneixement
 
Des del programa Safor Salut es facilita la detecció de necessitats en l'entorn sanitari, així com la generació d'idees de projectes i el desenvolupament de nous productes i serveis. Per a això, resulta fonamental la col·laboració i la transferència de coneixement entre la Universitat, els centres sanitaris i el teixit productiu, donant lloc a noves oportunitats de negoci en el sector salut per a les empreses del territori, així com una millora de la competitivitat del Sistema Valencià d'Innovació en el seu conjunt.
 
(13/10/2021)



EMAS upv