- -
UPV
 

El sabor de las flores

El sabor de las flores

Documental escrit i dirigit per Marta López Plaza, alumna del Màster Universitari de Comunicació Transmèdia

“El sabor de las flores” narra la vida de Susi Díaz, reconeguda com una de les millors xefs del nostre país. Propietària del restaurant La Finca, a Elx, Díaz compta amb una estrela Michelin i nombrosos reconeixements en el món de la gastronomia.

Aquest documental recorre no sols la trajectòria professional, també la personal d'una dona que des de molt xicoteta ha estat unida a la cuina “gràcies a les seues dues àvies, que a més la van educar en els valors de l'esforç i la tenacitat. Sense haver trepitjat una escola de cuina, s'enorgulleix de ser autodidacta i el seu treball l'ha portada a aconseguir un gran prestigi professional i el reconeixement de la crítica”.

El documental “El sabor de las flores” ha sigut escrit i dirigit per Marta López Plaza, alumna del Màster Universitari de Comunicació Transmèdia que imparteix el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV). Al seu costat, Edu Peiró, director de fotografia; Vicent Llodrà i Martí Botella, operadors de càmera i Samuel García, tècnic de so. 

La cuina, font d'inspiració

Amb anterioritat, Marta ja va dirigir el curtmetratge “La recepta de la vida”. Amb aquesta cinta va participar en la 67 edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià, en la secció Culinary Zinema. En ella, la recepta de la paella serveix d'excusa per a conèixer Amparo, una dona de 96 anys que revela, entre ingredient i ingredient, quin és el secret de la seua vida. El curtmetratge va ser guardonat en el concurs Nespresso Talents 2019, i com ha assegurat la seua directora, “aquest reconeixement va ser un cop d’empenta per a seguir i per a obrir nous horitzons en la creació audiovisual”.

La cuina i la dona són presents en les seues dues obres; “en el cas del curtmetratge perquè era el tema que proposava el concurs i en el cas del documental era seguir amb la inspiració, però hem passat d'una dona anònima, com és la protagonista del curtmetratge i que interpreta la meua àvia, a una gran xef en el cas del documental”. Quant a la protagonista d'aquest últim, Marta ha afirmat que “vaig tindre clar que havia de ser una dona i valenciana, m'agraden els referents pròxims. Trobar-me amb Susi Díaz va ser el major regal, ella encarna tots els valors que jo volia transmetre. La seua història és única. És una dona lluitadora, creativa, treballadora, tenaç… a més d'arribar a la cima de la cuina, la seua història personal també és un triomf com a dona”. 

Narradora d'històries audiovisuals

Amb més de quinze anys d'experiència en el sector de la comunicació, Marta va decidir estudiar durant aquest curs acadèmic 2020-2021 el Màster Universitari en Comunicació Transmèdia que imparteix el Campus de Gandia, perquè “volia actualitzar conceptes i conèixer les noves narratives audiovisuals. És fonamental reciclar-se, la vida és un aprenentatge constant. I la possibilitat de fer-ho a Gandia, i amb els professors amb els quals compta, em va fer decidir-me”. 

(15/06/2021)



EMAS upv