- -
UPV
 

Projecte GOINNOWATER

Projecte GOINNOWATER

Jornada de presentació dels resultats del Projecte GOINNOWATER, dimecres, 16 de juny, al Campus de Gandia

El dimecres, 16 de juny, tindrà lloc la jornada de presentació dels resultats del Projecte GOINNOWATER. La sessió, que es desenvoluparà en format híbrid, té com a objecte donar a conèixer als membres de la comunitat universitària, científica i empresarial, les principals conclusions obtingudes després de més de dos anys de col·laboració.
 
Presentació dels resultats del Projecte GOINNOWATER
 
La jornada s'ha estructurat en tres parts. Durant la primera s'exposaran els resultats derivats del sistema de gestió integral del reg implementat per la Comunitat de Regants Foia del Pou, les recomanacions dels indicadors d'eficiència del reg i els resultats dels grups focals desenvolupats amb els comuners. Així mateix, es plantejaran les qüestions operatives i legals que cal tindre en compte en l'intercanvi de dades agrícoles entre comunitats de regants i cooperatives. 
 
En la segona part de la sessió, es resumiran els avanços de tres Grups Operatius, GO CITRICS, GO FRUITCARE i de GO Adaptació al canvi climàtic en fruiters d'os, que comparteixen objectius, temàtica o cultius de referència amb GOINNOWATER. 
 
La ponència final de la jornada versarà sobre la situació actual i les tendències en sensors i sistemes de la Internet de les Coses (IdC) per a reg en agricultura de precisió, impartida per Jaime Lloret i Lorena Parra, de l'Institut d'Investigació per a la Gestió integrada de Zones Costaneres (IGIC) i membres de l'equip del Projecte GOINNOWATER.
 
Sobre GOINNOWATER
 
Cal recordar que, el Projecte GOINNOWATER, en marxa des de 2019, és una iniciativa de transferència d'innovació cofinançada pel Fons Europeu Agrari de Desenvolupament Rural (FEADER) i el Govern d'Espanya, dins del Programa Nacional de Desenvolupament Rural (PNRD), en el qual participen -a més de la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH)- la Comunitat de Regants Foia del Pou, Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana i Moval Agroingeniería SL. 
 
Aquest projecte, que té com a finalitat augmentar la productivitat dels cultius a través de la millora de la gestió de l'aigua de reg i de l'energia consumida, impulsa el desenvolupament d'un programa que mesura l'eficiència de l'ús de l'aigua i de l'energia, aplicant tècniques d'avaluació comparativa per a la millora de la productivitat, la rendibilitat i la sostenibilitat de les explotacions fruiteres en regadiu.

Jornada de presentació 
 
Recorda que, la jornada de presentació dels resultats del Projecte GOINNOWATER se celebrarà el dimecres, 16 de juny, de 10.00 a 13.00 hores, a la Sala de Conferències 1 i 4 del Campus de Gandia, i que podrà seguir-se en línia a través de la plataforma Microsoft Teams. 
 
Consulta el programa de la jornada
 
 
(10/06/2021)



EMAS upv