Dies 4, 11 i 18 de desembre. Places reduïdes
El Comitè d'Igualtat del Campus de Gandia organitza unes jornades formatives gratuïtes amb el títol 'Diversitat identitària en el s. XXI', impartides per ponents de primer nivell.
Les jornades es realitzen els dies 4, 11 i 18 de desembre, de 16.00h a 20.00h al Campus.
La iniciativa compta amb el suport del Vicerectorat de Responsabilitat Social i Cooperació per conveni de col·laboració amb la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.
Les sessions són:
4 de desembre. 1. Cissexualitat i Transsexualitat. Per Dolores Martínez, Llicenciada en Psicologia per la Universitat de València; especialista en Gènere i Polítiques d'Igualtat per la UV. Coautora, amb Melissa Ruiz, de la Guia didàctica 'Niña invisible'. Desconstrucció des de les aules per a erradicar les violències masclistes.
2. Diversitat familiar: una realitat invisible. Per Anna Boluda, periodista i realitzadora de vídeo. Ha guanyat diversos premis internacionals pels documentals Queer Spawn i Homo Baby Boom; ha publicat la novel·la sobre diversitat familiar 'Res a amagar', amb el qual ha guanyat el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians 2019 de literatura juvenil.
11 de desembre. 3. Explorant la interseccionalitat. Per Ruth Mestre, professora de filosofia del dret i integrant de l'Institut de drets humans de la Universitat de València; és especialista en Teoria Feminista del Dret i forma part de la European Network of Experts in the field of Gender Equality. Ha participat en nombrosos projectes d'investigació de l'estat espanyol i europeus.
4. Amb veu pròpia. Construcció de la identitat on i off line. Per Fani Grande, periodista escriptora i experta en comunicació eficaç. Ha treballat en la televisió i en la ràdio, com a presentadora i guionista. Actualment col·labora en el programa 'Al ras' (ràdio) i 'Valentes (televisió), d'À Punt.
18 de desembre. 5. Diversitat en entorns masculinitzats: l'empresa. Per Aída Vizcaino, professora de Ciència Política i de l'Administració la Universtat de València. Les seues àrees d'investigació són la sociopolítica, l'anàlisi demoscòpic i la desigualtat de gènere. És consultora política i de l'administració; forma part del grup promotor del Laboratori d'Anàlisi i Avaluació de Polítiques Públiques de l'Ajuntament de València.
6. Delicte d'odi i agreujant d'odi i per gènere i per altres causes: similituds i diferències Per Susana Gisbert, fiscal especialitzada en violència de gènere, portaveu de la Fiscalia Provincial de València i escriptora. Entre 1993 a 2008 va ser Fiscal del Tribunal Superior de Justícia de València adscrita primer a Gandia i després a València, en la secció de Violència sobre la dona i les seccions especials de Jurado,Víctimes del Delicte i Delictes Tecnològics.