- -
UPV
 

Nou membre de la RAMCV

Javier Saiz, director del Ci2B de la UPV, primer enginyer a formar part de la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana

[ 29/11/2017 ]

Javier Saiz, catedràtic de Tecnologia Electrònica i director del Centre d'Investigació i Innovació de Bioenginyeria (Ci2B) de la Universitat Politècnica de València (UPV), ha sigut elegit com a nou membre de la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana, i s?ha convertit d'aquesta manera en el primer enginyer que passa a formar part d'aquesta centenària institució.

Durant el seu discurs d'ingrés com a acadèmic corresponent, Saiz va recordar que la universalització de l'atenció sanitària, juntament amb l'envelliment de la població, fa necessari el desenvolupament de noves tecnologies mèdiques, capaces no sols de millorar la qualitat de vida de la ciutadania, sinó també de controlar el cost sanitari i garantir així la sostenibilitat del sistema.

"Aquest és, sens dubte, un dels grans reptes al quals ens enfrontarem durant aquest segle. Només enfortint aquesta col·laboració enginyeria-medicina es podran aconseguir les més altes cotes de progrés científic, tecnològic i clínic", va destacar el director del Ci2B de la UPV.

Cor virtual

Saiz, a més, va fer durant l'esdeveniment un repàs a la seua trajectòria investigadora, centrada en el desenvolupament de l'anomenat "cor virtual" i l'aplicació de models matemàtics en l'estudi i el tractament de les arítmies.

No en va, des del seu laboratori a la UPV, Saiz va començar fa ja 20 anys a utilitzar les matemàtiques per a simular els comportaments fisiològics, en concret, l'electricitat del cor, per a poder així analitzar les arítmies cardíaques.

Actualment, Saiz i el seu equip treballen, juntament amb altres vuit universitats i centres de recerca nacionals, en el desenvolupament d'un nou model computacional cardíac que puga adaptar-se a cada pacient, la qual cosa permetrà dissenyar teràpies personalitzades més eficaces i segures.

La UPV, referent en enginyeria biomèdica

Així mateix, Saiz va voler destacar també que la seua elecció com a primer enginyer de l'Acadèmia és fruit del treball desenvolupat pel Ci2B, així com per altres centres de la UPV que duen a terme recerca al més alt nivell en l'àrea de l'Enginyeria Biomèdica.

"Per citar-ne algunes dades, l'any 2016, aproximadament 200 investigadors de la UPV estaven treballant en 120 projectes de recerca d'aquesta àrea", va destacar Saiz.

Cal assenyalar finalment que, en l'àmbit docent, la UPV ha apostat per la tecnologia mèdica com una de les seues línies estratègiques, tal com demostra la creació del Grau en Enginyeria Biomèdica i el Màster Interuniversitari en Enginyeria Biomèdica.


Més informació

Notícies destacades


Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7% Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7%
La pobresa infantil a Espanya, a debat en unes jornades organitzades per la Càtedra d'Infància i Adolescència de la UPV, a Torrevella
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
L''Escola de Disseny' canvia de nom L''Escola de Disseny' canvia de nom
L'ETSEADI (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Aeroespacial i Disseny Industrial) substitueix la denominació d'ETSED
La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia
Entre els deu semifinalistes, es troben Miguel López, investigador del CVBLab-Human Tech i Carolina Rober, doctoranda en la UPV
Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV
La UPV celebra l'acte de lliurament de premis del I concurs "La Ciència a les Falles". Els ninots guanyadors, els primers d'aquest nou museu de la universitat
UPV-CLÍNIC UPV-CLÍNIC
La UPV i INCLIVA signen un conveni per a impulsar conjuntament la innovació en l'àmbit de la salut



EMAS upv